Α” Πειραιά – Δημήτρης Σταθακόπουλος

 

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος , καταγόμενος από τα μαρτυρικά Καλάβρυτα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, όπου ζει και εργάζεται ως  δικηγόρος στον Άρειο Πάγο κυρίως ασχολούμενος με  εμπορικά και ναυτιλιακά θέματα.

Η συμμετοχή του στα κοινά είχε ξεκινήσει ήδη με το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα ( 1977-1987 ), ενώ από νωρίς εντάχθηκε στην Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου( Ε.ΔΗ.Κ ) της οποίας σήμερα είναι Γενικός Γραμματέας.

Σπούδασε νομικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μιλάει αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και αρκετά τούρκικα. Είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ του δικηγορικού συλλόγου Πειραιά από το 2008 και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην ένωση ευρωπαϊκών δικηγορικών συλλόγων ( CCBE – Βρυξέλλες ). Μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών.

Έλαβε διδακτορικό δίπλωμα με άριστα από το Πάντειο πανεπιστήμιο ( τμήμα κοινωνιολογίας της ιστορίας ), ασχολούμενος κυρίως με τα ελληνοτουρκικά, όπου και δίδαξε ως συνεργάτης του αείμνηστου καθηγητή και Προέδρου της Ε.ΔΗ.Κ,  Νεοκλή Σαρρή.
Υπήρξε αθλητής της υδατοσφαίρισης στον Εθνικό Πειραιά ( νυν αντιπρόεδρος Δ.Σ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΦΠΦ ) και ιστιοπλοΐας στον ΠΟΙΑΘ.

Σπούδασε μουσική και παραδοσιακούς χορούς στον Πειραϊκό Σύνδεσμο και είναι διπλωματούχος μαϊστωρ – μουσικολόγος.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στις ειδικές δυνάμεις ( 1987-1989 ).

Συγγραφέας  15 βιβλίων, πονημάτων και πλέον των 300 άρθρων με έντονη κοινωνική παρεμβατική παρουσία στα δρώμενα του Πειραιά .

Μέλος και διοικητικό στέλεχος  Πειραϊκών σωματείων , βραβευμένος  πάμπολλες φορές από φορείς, έχει δημοσιεύσει τις απόψεις του σε εφημερίδες και περιοδικά καθώς και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα , με ισχυρή θετική ανταπόκριση από το κοινό.

© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha