Η Υπουργός Παιδείας αποδέχεται την πρότασή μας για την βάση εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Ο Πρόεδρος της Ε.ΔΗ.Κ. Καθηγητής Νεοκλής Σαρρής με την από 10.2.2005 επιστολή του προς την Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ζητούσε την εφαρμογή της βάσης ως ελάχιστης προϋπόθεσης εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Η Ε.ΔΗ.Κ. θέλει να συγχαρεί την Υπουργό για την υιοθέτηση από την Κυβέρνηση της πρότασής της.

Ακολουθεί το βασικό κείμενο της επιστολή του Προέδρου της Ε.ΔΗ.Κ.:

«Όλη η χώρα παρακολούθησε την τελευταία ανάρτηση των επιδόσεων των υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με μεγάλη μας λύπη είδαμε ότι το 50% των υποψηφίων φοιτητών και σπουδαστών απέτυχε στις εξετάσεις γράφοντας κάτω από την βάση. Με το να εισάγονται στα Πανεπιστήμια μαθητές που έχουν βαθμολογία κατώτερη της βάσης, νομίζουμε ότι απαξιώνεται πλήρως η Ανώτατη Εκπαίδευση στην χώρα μας.

Αναρωτιόμαστε ποια άλλη απόδειξη χρειάζεται για να πειστεί και ο πλέον δύσπιστος ότι το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας έχει εδώ και καιρό πετύχει τις επιδόσεις των μαθητών, δηλαδή βρίσκεται κάτω από την βάση. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό σύστημα που στις τελευταίες τάξεις του λυκείου, το δημόσιο σχολείο είναι το απαραίτητο διακοσμητικό του ημερήσιου προγράμματος των μαθητών, που είναι γεμάτο από φροντιστήρια και ιδιαίτερα από τους καθηγητές του δημοσίου σχολείου. Γι’ αυτό, ίσως, και ολόκληρη ομοσπονδία διδασκόντων στην μέση εκπαίδευση δεν έβγαλε μια ανακοίνωση, μια κραυγή απόγνωσης για αυτό χάνεται, η ίδια μας η παιδεία.

Η ΕΔΗΚ με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης που πρέπει να διακατέχει όλους τους πολιτικούς φορείς και βάζοντας στην άκρη τους πολιτικούς καιροσκοπισμούς, σας παροτρύνει να ενισχύσετε τις διαδικασίες διαλόγου μεταξύ όλων των πολιτικών και κοινωνικών φορέων –στα πλαίσια του ΕΣΥΠ- για την χάραξη της απαιτούμενης ενιαίας πολιτικής στην παιδεία, η οποία δεν θα αναθεωρείται στις αλλαγές του εκάστοτε υπουργού.

Θα πρέπει πριν από όλα να προβληματιστείτε έντονα με τους επιτελείς σας αν θα πρέπει να ισχύει, από φέτος ακόμα, η ύπαρξη βάσης για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση.»

(Γραφείο Τύπου Ε.ΔΗ.Κ.)

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha