Αυτός ο βασανισμένος λαός, πέρα και πάνω από όλα, έχει μια κακιά συνήθεια, να ξεχνάει… Και μάλλον ελάχιστοι θα θυμούνται ότι αύριο είναι η επέτειος του δεύτερου Αττίλα, αυτού που ουσιαστικά οδήγησε στην κατάληψη της μισής Κύπρου σχεδόν. Και για να θυμόμαστε, ο Αττίλας ΙΙ έγινε όταν πρωθυπουργός ήταν αυτός που είπε ότι η Κύπρος ήταν μακριά για να την βοηθήσουμε!, δηλαδή ο Κωνσταντίνος Καραμανλής…

Με αφορμή την αυριανή επέτειο η Ε.ΔΗ.Κ. δηλώνει με πάθος ότι οποιαδήποτε λύση για την Κύπρο για να είναι δίκαιη και κυρίως βιώσιμη θα πρέπει να προβλέπει την απομάκρυνση των άγγλων αποικιοκρατών και την απόδοση των βάσεων στον Κυπριακό λαό, ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους.

Αναδημοσιεύουμε, από το ‘Ένας Άντρας’ της Οριάνας Φαλάτσι, μια φράση του Αλέκου Παναγούλη για την ‘Επανάσταση’, πολύ διδακτική, που περιέχει και μια αποστροφή για την Κύπρο:

«Υπάρχει μιά και μόνο δυνατή επανάσταση κι είναι εκείνη που κάνουμε μόνοι μας, εκείνη που ωριμάζει στο κάθε άτομο, που αναπτύσσεται μέσα του αργά, με υπομονή, με ανυποταξία! Η επανάσταση είναι υπομονή, είναι ανυποταξία δεν είναι βιασύνη, δεν είναι χάος, δεν είναι αυτό που σας διηγούνται οι δημαγωγοί με τη μαγική ράβδο. Μη δίνετε προσοχή σ” όποιον σας υπόσχεται θαύματα, μη δίνετε προσοχή σε όποιον αναλαμβάνει να αλλάζει τα πράγματα ώσπου να πεις τρία, σαν μάγος. Οι μάγοι δεν υπάρχουν, τα θαύματα δεν υπάρχουν. Οι αρχηγοί σας κοροϊδεύουν, ηλίθιοι, που είστε συνηθισμένοι να σας σέρνουν όλοι από την μύτη, να υποκύπτετε? αυτή η επίφαση της δημοκρατίας μπορεί να σβήσει μ” ένα φύσημα αν ακολουθήσετε τις φλυαρίες των ψευτοεπαναστατών! Ας την κρατήσουμε σφιχτά τη λίγη αυτή ελευθερία που μας χαρίστηκε με το αίμα της Κύπρου. Χαρισμένη, ναι, και η χαρισμένη ελευθερία δίνει πάντοτε πικρούς καρπούς».

(Γραφείο Τύπου Ε.ΔΗ.Κ.)

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha