Με αφορμή την χθεσινή παραίτηση του Υπουργού Γεωργίας κ. Σ. Τσιτουρίδη ο Πρόεδρος της Ε.ΔΗ.Κ. καθηγητής Νεοκλής Σαρρής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η παραίτηση του Σ. Τσιτουρίδη, επιτυχημένου Υπουργού Γεωργίας μέχρι χθες, αποτελεί ένα ύψιστο μάθημα πολιτικού ήθους προς εκείνους οι οποίοι επί 20 χρόνια εγκατέστησαν στον δημόσιο βίο της χώρας την πολιτική παχυδερμία και αναισχυντία.

Ο κ. Τσιτουρίδης υπήρξε έντιμος και ευθύς στην διεκδίκηση του αιτήματός του, όπως επίσης ειλικρινείς και ορθοτομούντες υπήρξαν οι Πρυτανικές Αρχές του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Διότι με βάση την ισχύουσα από ετών πρακτική, θα ήταν απλούστατη η νομιμοφάνεια της μεταγραφής του υιού Τσιτουρίδη εάν ο ίδιος είχε προμηθευτεί ένα ψευδές κατ’ ουσίαν πιστοποιητικό υγείας, υπογεγραμμένο από βαρύγδουπα ονόματα και αρχές.

Ωστόσο ο φαρισαϊσμός ως ενδημική νόσος που πλήττει την ελληνική κοινωνία και πολιτική, οφείλει να λάβει ένα τέλος. Και οι σημερινοί κατήγοροι του κ. Τσιτουρίδη ή των Πρυτανικών Αρχών του Παντείου Πανεπιστημίου οφείλουν να σιγούν, γιατί είτε ως πολιτικοί, είτε ως δημοσιογράφοι αυτογελοιοποιούνται προβάλλοντας τις δικές τους ελλείψεις και την δική τους ασχήμια (παρότι η φυσική παρουσία ενίων εξ αυτών σαγηνεύει, όσο απέχθεια προκαλεί ο ερασιτεχνισμός τους στα πολιτικά πράγματα και τις γνώσεις).

Αν μάλιστα κανείς έχει την στοιχειώδη ευθυκρισία να συνδέσει τις υστερικές κραυγές των ίδιων προσώπων και των ίδιων κύκλων με την επίθεση στον Σπ. Σπηλιοτόπουλο αντιλαμβάνεται κατ’ ουσίαν τον πανικό που έχει καταλάβει όλον αυτόν τον εσμό των τρωκτικών, που πέρα από οποιαδήποτε κοσμιότητα συμπεριφοράς και ήθους, έχουν ληστέψει το δημόσιο πλούτο και έχουν καταρρακώσει το κύρος του κράτους οδηγώντας την ελληνική κοινωνία σε αδιέξοδο, στο όνομα ενός ψευδεπίγραφου και τελεολογικά κρινόμενου επικίνδυνου δήθεν εκσυγχρονισμού.

Οι κατηγορούμενοι για εγκλήματα καθοσιώσεως δεν μπορεί να μεταβάλλονται σε κατηγόρους για πράξεις, οι οποίες συγκρινόμενες με τις δικές τους φαντάζουν ως οιονεί πταίσματα.»

(Γραφείο Τύπου Ε.ΔΗ.Κ.)

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha