Ο Πρόεδρος της Ε.ΔΗ.Κ. Καθηγητής Νεοκλής Σαρρής προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις για το Κυπριακό πρόβλημα, με την ευκαιρία και την αυριανής επετείου του Αττίλα ΙΙ:

«Αγανάκτηση προκαλεί η ανάγνωση της έκθεσης Ανάν για το Κυπριακό, αγανάκτηση ίσης ισχύος και για την ανύπαρκτη αντίδραση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε αυτήν.

Είναι αδιανόητο πως επιχειρεί ο υπερατλαντικός μας ‘προστάτης’, δια του υπηρέτη του κ. Ανάν, να εξισώσει θύτη και θύμα, αγνοώντας τα μέχρι σήμερα ψηφίσματα του Ο.Η.Ε. και την ύπαρξη στην Κύπρο στρατού εισβολής και κατοχής.

Ο ανύπαρκτου διεθνούς κύρους –πρώην διοικητικός υπάλληλος του Ο.Η.Ε.- Κόφι Άναν, επιχειρεί να αποσείσει από πάνω του τις ευθύνες της οικτρής αποτυχίας του αποικιοκρατικού, εξόφθαλμα φιλοτουρκικού, σχεδίου του, κατηγορώντας –πέραν κάθε τύπου και κανόνων- τον Πρόεδρο κ. Παπαδόπουλο, που διαφύλαξε στο ακέραιο τις Θερμοπύλες του Ελληνισμού και τα συμφέροντα του λαού της Κύπρου.

Η Ε.ΔΗ.Κ. δεν πρόκειται να ασχοληθεί άλλο με ένα νεκρό σχέδιο και την ανοητολογία του κ. υπαλλήλου των Η.Π.Α., εφιστά όμως της προσοχή ότι στις νέες διαπραγματεύσεις θα πρέπει πριν και πάνω από κάθε λύση, να λήξει η αγγλική αποικιοκρατία στην Κύπρο. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να φροντίσει σε συνεργασία με την τουρκική να πάψει η παρουσία της αγγλικής κατοχής στην Κύπρο. Και αν σε κάθε περίπτωση πρέπει να διατηρηθούν οι βάσεις στο νησί, ας γίνουν ΝΑΤΟικές μιας και οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Κανείς έλληνας δεν μπορεί να δεχθεί να κυματίζει η σημαία των άγγλων αποικιοκρατών στα ματωμένα χώματα της μαρτυρικής Κύπρου.»

(Γραφείο Τύπου Ε.ΔΗ.Κ.)

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha