Με αφορμή τα σημερινά δημοσιεύματα για δήθεν συνεργασία της Ε.ΔΗ.Κ. και του Προέδρου της Καθηγητή Νεοκλή Σαρρή με την Ν.Δ., η Εκτελεστική Γραμματεία και ο Πρόεδρος δηλώνουν τα εξής:

Η Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου θεματοφύλακας της Κεντρώας Παράταξης, μιας μακράς ιστορικής πορείας προσφοράς, από τον Εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, τον Νικόλαο Πλαστήρα, τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον Γεώργιο Μαύρο, τον Ιωάννη Ζίγδη, δεν θα μπορούσε ποτέ να καταλήξει σε ένα κόμμα χωρίς ιδεολογία όπως η Ν.Δ.

Η καινοφανής ιδεολογία του «μεσαίου» χώρου, δεν μπορεί να παραπλανήσει τους γνήσιους κεντρώους πολίτες. Επιτέλους, δεν είναι ντροπή ο χαρακτηρισμός δεξιός και είναι αυτονόητη η ύπαρξη συντηρητικής παράταξης για την καλή λειτουργία του πολιτεύματος. Ειδάλλως, ορισμένοι γίνονται καταγέλαστοι με τι εξεζητημένες ιδεολογικές και πολιτικές τους μεταμφιέσεις.

Η οποιαδήποτε συνεργασία για την ΕΔΗΚ προϋποθέτει το σεβασμό στην διαφορετικότητα της άποψης και την ανεξαρτησία της γνώμης, μέσα σε ένα πνεύμα κατανόησης και αλληλοστήριξης. Η σιγή σε αυτή τη θέση θα είναι δηλωτική των προ-θέσεων και θα βεβαιώνει την ανειλικρίνεια των διακηρύξεων για πολυφωνία και πολυσυλλεκτικότητα. Ας μην ψάχνουν ορισμένοι με τις σημερινές διαδόσεις να βρουν άλλοθι για τον εαυτό τους.

Η Ε.ΔΗ.Κ. και ο Πρόεδρος Καθηγητής Νεοκλής Σαρρής από πολύ καιρό –και πριν τις τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ- έχουν απευθύνει έκκληση για την δημιουργία μιας τρίτης λύσης στο δικομματισμό, με αποδέκτες το Κ.Κ.Ε., τον Συνασπισμό, το ΔΗΚΚΙ και προσωπικότητες από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ο ηγεμονισμός του ενός, ο αγώνας για αριστερή επιβεβαίωση του άλλου, η μωροφιλοδοξία ενός ηγέτη χωρίς πιστούς και η μικρομεγαλία όσων θέλουν να αισθάνονται ψηλότεροι απ’ όσο πραγματικά είναι, δεν επέτρεψαν καμία συνεργασία. Στο τέλος των συζητήσεων με το ΔΗΚΚΙ, τον κ. Παπαθεμελή και τους φίλους του, εμείς δεν μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε συζητήσεις για «αρχηγούς» και χρηματικές επιχορηγήσεις, και προτείναμε να δώσουμε την μάχη από κοινού ανεξαρτήτως ηγέτη. Κάποιοι αποφάσισαν να παραμείνουν «ηγέτες» και κάποιοι να διασωθούν όπως – όπως με το αζημίωτο.

Η ΕΔΗΚ παραμένει -όπως πάντοτε- στις επάλξεις της Δημοκρατικής Παράταξης και θα καθορίσει τη στάση της για τις εκλογές της 7ης Μαρτίου σε Σύνοδο της Κεντρικής της Επιτροπής, μέχρι τότε δεν επιτρέπει την σπίλωση της ιστορίας της από κανέναν και κυρίως δεν δίνει άλλοθι για το ανερμάτιστο των πολιτικών αποφάσεων κάποιων.

(Γραφείο Τύπου Ε.ΔΗ.Κ.)

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha