Πρόταση της Κ.Ε. της Ε.ΔΗ.Κ. για τις προσεχείς Ευρωεκλογές

Η Κεντρική Επιτροπή της Ε.ΔΗ.Κ. συνήλθε υπό την Προεδρία του Καθηγητή Νεοκλή Σαρρή προκειμένου να διαμορφώσει την θέση του Κόμματος για τις προσεχείς Ευρωεκλογές και κατέληξε στα ακόλουθα:

«Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Μαρτίου και την ατυχή τοποθέτηση του υπό τον Γιώργο Παπανδρέου ΠΑΣΟΚ, στο Κυπριακό, το κόμμα αυτό έχει χάσει την επαφή του με το τμήμα εκείνο της ελληνικής κοινωνίας, που επιθυμεί και αγωνίζεται για ένα κοινωνικά ευαίσθητο κράτος, αξιοπρεπή εξωτερική πολιτική και διεθνιστική αλληλεγγύη στους καταπιεζόμενους σε κάθε σημείο της γης.

Η Νέα Δημοκρατία καίτοι φαίνεται να πορεύεται επί του παρόντος χωρίς αντίπαλο, ζει με τον φόβο του παρελθόντος της και του υπαρξιακού χαρακτήρα ερώτημα, εάν πρέπει να επαναφέρει στο προσκήνιο αυτό το παρελθόν ή να εξακολουθήσει να ενδύεται έναν νέο εαυτόν ο οποίος δεν ταιριάζει στα παραδοσιακά ανακλαστικά της. Η διβουλία της αυτή φάνηκε κατά τον πρόσφατο χειρισμό του Κυπριακού. Η παρατεταμένη αμηχανία της καλύπτεται ακόμη από την περίοδο χάριτος της πρόσφατης εκλογικής νίκης.

Οι άλλες, μικρές εναλλακτικές πολιτικές λύσεις –εκδοχές της παραδοσιακής αριστεράς- είναι εγκλωβισμένες στην μεταξύ τους ασίγαστη διαμάχη και την εκτός τόπου και χρόνου ιδεολογική αυτάρκειά τους.

Η μακρά μεταβατική περίοδος που διανύουμε, πολιτική και κοινωνική, θα λήξει όταν νέες δυνάμεις θα κατορθώσουν να δώσουν στο λαό μας έμπνευση και πίστη σε νέες αναζητήσεις. Με αυτές τις δυνάμεις η Ε.ΔΗ.Κ. ελπίζει και θέλει να συναντηθεί, έχοντας στην σκευή της το παραδοσιακό πολιτικό ήθος και την γνώση του Ιστορικού Μέτρου.

Επί του παρόντος εκείνο που μπορεί να πράξει η ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ για τις προσεχείς Ευρωεκλογές είναι να προτείνει τη συγκρότηση ενός Ευρωψηφοδελτίου Ελπίδας και Ευθύνης με επικεφαλής τον Βάσο Λυσσαρίδη και ακολούθως τους Αναστάσιο Πεπονή, Μανώλη Γλέζο, Ελευθέριο Βερυβάκη, Στέλιο Παπαθεμελή και όσους άλλους πολιτικούς και προσωπικότητες (Περικλής Νεάρχου, Μανώλη Μηλιαράκη κ.ά.) μπορούν να στηρίξουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την πολιτική συνέχεια που απαιτεί το πρόσφατο ΟΧΙ των αδελφών Κυπρίων.

Εάν η πρόταση αυτή την οποία η Ε.ΔΗ.Κ. έχει ήδη στηρίξει με πάθος σε όλες τις συζητήσεις με τους όμορους χώρους, δεν ευδοκιμήσει θα αντιμετωπίσουμε τις Ευρωεκλογές αυτοδυνάμως.

Η Ε.ΔΗ.Κ. θέτει τις υπηρεσίες της σε αυτή την προσπάθεια και έχει ήδη αναθέσει στον Πρόεδρό της Καθηγητή Νεοκλή Σαρρή να ολοκληρώσει τις απαραίτητες επαφές για την επιτυχία του εγχειρήματος. Σαν μια ακόμη παρακαταθήκη για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας, δηλώνει ότι αποδέχεται την επιθυμία του Προέδρου της να καταλάβει την 24η θέση στο προτεινόμενο ενωτικό ψηφοδέλτιο.»

(Γραφείο Τύπου Ε.ΔΗ.Κ.)

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha