Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (Ε.ΔΗ.Κ.) Καθηγητής Νεοκλής Σαρρής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στις 7 Ιουνίου διεξάγεται σε πανεθνική κλίμακα δοκιμασία (τεστ) προς βαθμολόγηση της νοημοσύνης, της αυτοεκτίμησης αλλά και του αισθήματος αξιοπρέπειας των Ελλήνων πολιτών, υπό την σχηματική μορφή της εκλογικής διαδικασίας προς ανάδειξη αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εάν παρακάμψει κανείς το ποσοστό εκείνων που δεν θα προσέλθουν στις κάλπες και θα προτιμήσουν να αποδράσουν στις εξοχές, δεδομένης της καλοκαιρίας, και το οποίο αναμφίβολα καλύπτει μια μεταβλητή υποδηλωτική υψηλής στάθμης νοημοσύνη, η διακύμανση της βαθμολογίας των υπολοίπων δέον να εκτιμηθεί με βάση το ψηφοδέλτιο που θα επιλέξει ένας έκαστος ψηφοφόρος από το ριπίδιο των κομματικών συνδυασμών που θα του τεθούν υπ’ όψη.

Η επιλογή για παράδειγμα ψηφοδελτίων κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή των Ελλήνων, κατά διαβάθμιση, είναι υποδηλωτική χαμηλής νοημοσύνης, αυτοεκτίμησης και αξιοπρέπειας. Γιατί η αγελαία προσέλευση προς επικρότηση των ‘κομμάτων εξουσίας’ εκτός των παραπάνω μετρά την μειωμένη μνήμη, αλλά και την αναλγησία του κάθε ψηφοφόρου στην οικονομική κρίση και τη σωρεία των φλεγόντων κοινωνικών προβλημάτων. Και τούτο γιατί αν στα προβλήματα αυτά δεν υπάρχει ικανοποιητική αντιμετώπιση, η ευθύνη ανήκει κατά βάση στα δύο ομοιούσια κόμματα που κυβερνούν επί δεκαετίες την χώρα, εκτός από εκείνη την επιβαρυντική περίπτωση για την οποία η υπευθυνότητα δημιουργίας των ζητημάτων που απασχολούν τον ελληνικό λαό ανήκει σε αμφότερα και την πολιτική που ακολούθησαν και αμετανόητοι ακολουθούν. Το αμετανόητο συμπεριλαμβάνει και ιδεολογικές ιδεοληψίες και άλλα συναφή, σε πείσμα των κοινωνικών και εθνικών αναπαραστάσεων της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας.

Οι άλλες επιλογές για τον ψηφοφόρο κυμαίνονται μεταξύ μιας αναχρονιστικής Αριστεράς και μιας οπορτουνιστικής Αριστεράς. Στις δύο αυτές πρέπει να προστεθεί μια κακότεχνα μεταμφιεσμένη στήριξη των κατεστημένων και πιο αντιδραστικών δυνάμεων, υπό την μορφή ενός κατ’ ευφημισμό αριστερού-πράσινου ψηφοδελτίου, μια στημένη έκ-πληξη από εκείνες τις δημοσκοπήσεις που βαρύνει η υποψία της νοθείας δια της μεθόδου της προσφυγής σε κατευθυνόμενο, άρα διαβλητό, ερωτηματολόγιο. Αναμφίβολα η τελευταία επιλογή συγκεντρώνει υψηλότατους αρνητικούς βαθμούς, βαθμολογώντας και την ευήθεια ή/και την ιδιοσυστασία του μονίμως αλλά εκουσίως εξαπατώμενου. Εξίσου αρνητική είναι και η ψήφος προς μια μονοπωλούσα τον πατριωτισμό οπορτουνιστική Δεξιά, τη στιγμή που ταυτόχρονα προς τις κορώνες και τα κακής ποιότητας λογοπαίγνια, αλληθωρίζει πονηρά προς αντίθετες και σαφώς αντιλαϊκές κατευθύνσεις.Πριν την επιλογή του ψηφοφόρου, η επιλογή του κόμματος στο πρόσωπο της υποψηφίας που προτείνει το μαρτυρά.

Πέρα από τα παραπάνω ψηφοδέλτια, ο ψηφοφόρος θα έχει την ευχέρεια να επιλέξει από τα υπόλοιπα, το περισσότερο χρήσιμο για τη χώρα μας, διασφαλίζοντας έτσι την δική του αξιοπρέπεια αλλά και τη σοβαρότητα της εκλογικής διαδικασίας. Η ευτραπελία στη χρήση της ψήφου τελικά ενισχύει το πολυδαίδαλο σύστημα το οποίο κρατεί το δημοκρατικό πολίτευμα σε ομηρία. Σύστημα στο οποίο οργιάζουν σε σχηματισμούς ανομολόγητους οικονομικά συμφέροντα, εκδοτικά και τηλεοπτικά συγκροτήματα, αλλά και ξένα κέντρα έχοντα άλλωστε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Είναι καιρός ο λόγος που θα αρθρωθεί στις κάλπες να είναι ανατρεπτικός του νοσηρού συστήματος και ταυτόχρονα αποτρεπτικός των βλαπτικών του συνεπειών. Από την ψήφο λοιπόν του καθενός μας θα κριθεί σε ατομικό επίπεδο, αλλά και σε συλλογικό, η ευήθεια και η βλακεία ή η ευθυκρισία και οξύνοια, αλλά και η εθελοδουλία ή το ανεξάρτητο πνεύμα που μας χαρακτηρίζουν.

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha