Τα γεγονότα: Επίθεση της αστυνομίας στα γραφεία της Νεολαίας ΣΥΝ και τραυματισμός του Γραμματέα της Νάσου Ηλιόπουλου…

Επίσης, γεγονός είναι πως επί των ημερών της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης, βλέπουμε την αστυνομία να ξεπερνάει τον ένα φραγμό μετά τον άλλον. Μετά την προσαγωγή του εκφωνητή του Πολυτεχνείου, μετά τις μαζικές παράνομες προληπτικές προσαγωγές (τους έχουν πει ότι το profiling απαγορεύεται;), βλέπουμε την αστυνομία να προσπαθεί να εισβάλει στο χώρο δημοκρατικού κόμματος. Ίσως η κυβέρνηση να θεωρεί πως σε μια σοσιαλιστική κοινωνία όλοι έχουν ίσα δικαιώματα στο ξύλο… Αδυνατούμε να μπούμε στη λογική της «σοσιαλιστικής» μας κυβέρνησης.

Ξέρουμε επίσης πολύ καλά πως η αστυνομική αυθαιρεσία θα σταματούσε άμεσα, αν υπήρχε η άμεση επέμβαση της πολιτικής της ηγεσίας. Η, απεναντίας, κλιμάκωσή της, μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως οι υπουργοί δημοσίας τάξης της κυβέρνησης Παπανδρέου, δεν νοιάζονται και τόσο για τη Δημοκρατία…

Ακόμα και το παραδοσιακό φόβητρο του καριερίστα πολιτικού, το πολιτικό κόστος, υποχωρεί στη συγκεκριμένη περίσταση. Ή μήπως δεν είναι αλήθεια πως, αυτή τη στιγμή, πολλοί συμπολίτες μας, απολαμβάνουν χαιρέκακα τα επίμαχα περιστατικά και καγχάζουν μεταξύ τους με τη χαρακτηριστική φράση «καλά να πάθουν»; Η κοινωνική αδιαφορία για τη Δημοκρατία, είναι το ακόμα πιο επικίνδυνο φαινόμενο το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί… χτες!

Ως πολίτες μιας χώρας που θέλει να λέει πως έχει δημοκρατικό πολίτευμα, έχουμε κουραστεί από τις εκ των υστέρων και ουδέποτε πραγματοποιούμενες υποσχέσεις για πάταξη της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Τριανταεπτά χρόνια είναι αρκετά για να συμπεράνουμε πως η αστυνομία δεν θέλει και δεν πρόκειται να εκδημοκρατιστεί μόνη της. Ζητούμε τη διάλυση των ΜΑΤ, ενός σώματος απαράδεκτου για μια Δημοκρατία, όπως έλεγε ο αείμνηστος αρχηγός μας Ι. Ζίγδης. Ζητούμε επίσης την δημιουργία ανεξάρτητου μηχανισμού διερεύνησης των καταγγελιών και των περιστατικών κακομεταχείρισης, ο οποίος δεν θα έχει καμία οργανική σχέση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά θα έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες και θα αποδίδει Δικαιοσύνη, σε αντίθεση με τις σημερινές ποινές συγκάλυψης. Παράλληλα πρέπει να διερευνηθεί ο θεσμός των ειδικών φρουρών που δημιουργήθηκε για ρουσφετολογικούς λόγους και συνολικά η ημι-στρατιωτική εκπαίδευση που λαμβάνουν οι αστυνομικοί σήμερα.

Η υποχώρηση της Δημοκρατίας, τριανταεπτά χρόνια μετά την κουτσή της παλινόρθωση, όσο κι αν ήταν αναμενόμενη από μέρους μας, δεν παύει να στήνει το σκηνικό για μια επερχόμενη ιστορική τραγωδία. Και πολύ φοβούμαστε πως, αν ο πρωθυπουργός δε διακόψει τους βαθείς στοχασμούς του από μόνος του, τότε το θηρίο που ταΐζει η κυβέρνησή του, θα στραφεί ενάντια στ” αφεντικό του.

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha