Σταύρος Καράμπελας

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ-Συμπαράταξη με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Αθήνα, 29.3.2012

Ζωντανή και νεανική η σύνθεση των νέων οργάνων του ιστορικού κόμματος του Κέντρου, αφού η σύνθεση του νεοεκλεγέντος Εθνικού Συμβουλίου έχει μέσο όρο ηλικίας τα 34 έτη. Το πρώτο δείγμα δράσης ήταν η ακτιβιστική τοποθέτηση στην Πλατεία Δικαστηρίων οδοδεικτών που συμβολικά αλλάζουν το όνομά της σε Πλατεία Τυρρανοκτόνων, προς τιμήν όσων ηρώων οι οποίοι -όπως ο Α. Παναγούλης- επιχείρησαν να απαλλάξουν τον τόπο από βιαστές των θεσμών.

Ο νέος Πρόεδρος του Κόμματος, τέταρτος στην περίοδο της Μεταπολίτευσης, μετά τους Γ. Μαύρο, Γ. Ζίγδη, Ν. Σαρρή, είναι ο Σταύρος Καράμπελας, πολιτικός επιστήμων 38 ετών, πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατικής Νεολαίας (ΕΔΗΝ) και π. Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (ΕΣΥΝ).
Παράλληλα σήμερα ανακοινώθηκε η συμμετοχή της ΕΔΗΚ στο Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, το σχήμα συνεργασίας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ο Πρόεδρος της ΕΔΗΚ στην συνέντευξη τύπου τόνισε:

«Θέλει αρετήν και τόλμη η Ελευθερία μας λέει ο ποιητής και πράγματι θέλει αρετή και τόλμη για να ξεπεραστούν οι διαφορές και οι εγωισμοί και να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι διαφορετικές δυνάμεις με έναν κοινό στόχο, να αντιμετωπιστεί η σημερινή τραγική κατάσταση που βιώνει ο λαός μας. Είναι σήμερα αναγκαία η δημιουργία μιας προοδευτικής πρότασης εξουσίας και πιστεύουμε ότι ακόμα και τώρα δεν είναι αργά να καθίσουν και οι άλλες προοδευτικές δυνάμεις στο τραπέζι, το απαιτούν οι πολίτες.

Η παράταξή μας δεν έλειψε από κανέναν αγώνα του λαού μας όλον τον περασμένο αιώνα, έτσι και η σημερινή γενιά δεν θα μπορούσε να λείψει από το κάλεσμα για την επερχόμενη μάχη. Ο Αλέκος Παναγούλης έλεγε ότι η Ελευθερία περισσότερο από δικαίωμα είναι καθήκον και γι” αυτό το καθήκον συμπαρατασσόμαστε σήμερα με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Απευθύνομαι στους αγανακτισμένους – θυμωμένους συμπολίτες μας που σκέφτονται να απέχουν στις προσεχείς εκλογές. Αυτό ακριβώς επιδιώκουν οι διαλυμένοι στρατοί του Πασοκ και της ΝΔ. Μην τους κάνετε την χάρη, δώστε την χαριστική βολή στηρίζοντας την συνεργασία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με την ΕΔΗΚ και τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., δώστε μια ελπίδα στη χώρα μας.»

(Γραφείο Τύπου Ε.ΔΗ.Κ.)

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha