Για το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, το Εθνικό Συμβούλιο της Ε.ΔΗ.Κ. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν πρωταγωνίστησε η βούληση του λαού να ξεφύγει από τη μέγγενη των μνημονίων και το ζοφερό μέλλον που αυτά του επιφυλάσσουν, αλλά ο φόβος, η προπαγάνδα εναντίων κάθε προοδευτικής φωνής, οι ψυχροπολεμικές τακτικές παραπληροφόρησης και χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Η απαξίωση για την έννοια της δημοκρατίας και του εκλογικού δικαιώματος που έχει δημιουργηθεί στη συνείδηση των πολιτών από το ισχύον πολιτικό σύστημα και οι εκφραστές του, οδήγησε σε αποχή που έφτασε στο ποσοστό ρεκόρ του 39%.

Παρά τον ασύμμετρο πόλεμο και τις πρωτοφανείς πιέσεις από εσωτερικό και εξωτερικό, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να συγκεντρώσει έναν θριαμβευτικό αριθμό ψήφων.

Όμως, η επιτυχία αυτή δεν υπήρξε αρκετή ώστε να διώξει τις μνημονιακές δυνάμεις, κι έτσι, οι άνθρωποι που μας έφεραν στα πρόθυρα της καταστροφής μπορούν, δυστυχώς, να συνεχίσουν το έργο τους επικαλούμενοι πια την υφαρπαγείσα εντολή του λαού. Είμαστε βέβαιοι πως θα έρθει η ώρα όπου θα συνειδητοποιήσουν το μεγάλο μερίδιο ευθύνης τους οι ιδιωτεύσαντες κι αυτοί που ψήφισαν ανεύθυνα κι ακραία.

Κρίνουμε πως η κυβέρνηση που προέκυψε, εφ’ όσον συνεχίσει την ίδια πολιτική, θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα ολοένα διογκούμενο κύμα λαϊκής αγανάκτησης. Η πολυθρύλητη πολιτική σταθερότητα, πλέον, μπορεί να έρθει μόνο μέσα από ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο το οποίο θα εκφραστεί από ένα νέο Σύνταγμα γνήσιας ισοπολιτείας.

Η Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι πίστεψαν και στάθηκαν δίπλα μας στον αγώνα για την ενίσχυση των αντιμνημονιακών προοδευτικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Θα είμαστε παρόντες στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες.

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha