Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, η Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου κι η Ελληνική Δημοκρατική Νεολαία εξέδωσαν την παρακάτω κοινή ανακοίνωση:

Να τελειώνουμε με την » παραμυθία του Πολυτεχνείου » και να δούμε το εδώ Πολυτεχνείο

Ιδού λοιπόν, που φέτος ήρθε η στιγμή όπου θα πρέπει να ξεμπερδεύουμε με τους «μύθους του Πολυτεχνείου»

Όπως εκείνο το μύθο που λέει πως τάχα το Πολυτεχνείο έφερε τη Δημοκρατία. Η αλήθεια είναι πως το Πολυτεχνείο, απλώς έριξε τη Χούντα. Η μεταπολίτευση που επακολούθησε, είναι ένα πολίτευμα «δικτατορίας της ισχυρότερης μειοψηφίας».

Ή το μύθο εκείνο που λέει πως οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου εκμεταλλεύτηκαν τους αγώνες τους. Κι όμως, για κάθε έναν από αυτούς που πράγματι εξαργύρωσαν τους αγώνες τους,  εμείς μπορούμε να σας δείξουμε δέκα οι οποίοι υπερήφανα, δεν το έκαναν.

Ιδιαίτερα σήμερα που οι μαρκήσιοι του καθεστώτος, επιφορτισμένοι με την περιφρούρηση των ορίων της σκέψεώς μας, μας λένε πως είναι ντροπή να συγκρίνουμε την παρούσα κατάσταση με τη Χούντα, όταν το υποννοούμενό τους είναι πως περισσότερη δημοκρατία δεν έχει, τότε είναι καιρός να ξεμπερδεύουμε και με το μύθο που θέλει το Πολυτεχνείο ως μια εξέγερση που αφορά το παρελθόν.

Ε, λοιπόν, όχι. Οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου δεν ονειρεύτηκαν ευνοιοκρατία, ατιμωρησία κι ένα κράτος-εχθρό του πολίτη, αλλά για μια δημοκρατία ανοιχτή στον καθένα, ονειρεύτηκαν αξιοπρέπεια, ζωή!

Τελικά, ο αγώνας για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, ποτέ δεν τελείωσε. Γι” αυτό το Πολυτεχνείο, ως μύθος, είναι άχρηστος. Το Πολυτεχνείο μπορεί να είναι μόνο ζώσα πραγματικότητα.

Εμπρός για το Πολυτεχνείο της Μεταπολίτευσης!

—-

Ο πρόεδρος της Ε.ΔΗ.Κ. Σταύρος Καράμπελας, θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο στις 11 π.μ. Η Ε.ΔΗ.Κ. θα συμμετέχει στην πορεία και η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 3 μ.μ. στην οδό Κοραή.

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha