του Κώστα Κουράγιου

Στην Ελλάδα οι κυρίαρχες τάξεις δεν επέτρεψαν να καταργηθεί ή τουλάχιστον να μαραθεί το κοτζαμπασικό σύστημα, που  εξακολουθεί να ισχύει μέχρι τώρα. Του άλλαξαν, απλά, την ονομασία, το βάφτισαν «πελατειακό κράτος» και μιλούν (μόνο) για «κρίση» του πολιτικού (κοτζαμπασικού) συστήματος, αποφεύγοντας να θίξουν τις δομές, την λειτουργία και κυρίως, την έκτασή του. Εκείνο που απλουστευτικά, το λένε «πελατειακό», στην πραγματικότητα είναι αυτό ακριβώς, που η Κοινωνιολογία το χαρακτηρίζει «ανολοκλήρωτο αστικό σύστημα» ή κατ’ εμέ, «ημιτελή (αρπακτικό) κεφαλαιοκρατισμό».

Εκεί βρίσκεται ακριβώς, το επίκεντρο του ζητήματος. Οι άλλες δυτικοευρωπαϊκές Χώρες, διαθέτουν ολοκληρωμένο καπιταλισμό (κεφαλαιοκρατία). Οι κανόνες του παιχνιδιού, είναι ήδη, από τον 18ο αιώνα καθορισμένοι για όλους, κεφαλαιοκράτες και εργατικό δυναμικό. Εδώ δεν υπάρχει τίποτα, όλα είναι ρευστά και το λεγόμενο ελληνικό «κράτος», υπηρετεί παντοιοτρόπως, το παρασιτικό κεφάλαιο της αρπαχτής, με τις ευλογίες προέδρων, υπουργών, βουλευτών και αξιωματούχων, που «εκλέγονται» συνήθως, με κατ” επίφαση «δημοκρατικές» διαδικασίες. Ή και γιατί όχι, με κραυγαλέες νοθείες (περιπτώσεις Κονδύλη το 1935 και Κων. Καραμανλή του πρεσβύτερου το 1961. Επίσης, με δικτατορίες (Θ. Πάγκαλου το 1925, Ι. Μεταξά το 1936 και Συνταγματαρχών το 1967) και παράλληλα, με δοτές, επιβαλλόμενες έξωθεν, κυβερνήσεις, όπως του Κ. Καραμανλή  της λεγόμενης «μεταπολίτευσης» του Γκιζίκη, το 1974.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των «νόθων» πολιτικών πραγματικοτήτων, μας οδήγησε στην σημερινή γονατισμένη χώρα, με τον ρημαγμένο Λαό.

Γι’ αυτό και εμείς ως ΕΔΗΚ, συστρατευόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως επιτέλους, με 2 αιώνες επιβράδυνση, αναπτυχθεί στην Ελλάδα το ίδιο σύστημα που ισχύει ΠΑΝΤΟΥ, εκτός από εδώ, τις σλαβικές χώρες, την Αφρική και την Ασία. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή στον αγώνα, για να μείνει ζωντανή η ελπίδα και να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας για γνήσια δημοκρατικό, δηλαδή αποτελεσματικό και δίκαιο Κράτος. Κι αυτό, σε συνθήκες σεβασμού των ανθρώπινων και πολιτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών.

Μόνο έτσι, θα προστατευθούν και θα ισχυροποιηθούν τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα, με μια Ελλάδα περήφανη, αξιοπρεπή και σύγχρονη.

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha