Το μόνο σίγουρο ως γεγονός για την Πρωτομαγία του 1976 είναι ο ξαφνικός θάνατος Αλ. Παναγούλη. Ίσως τελικά για τον ίδιο η μοίρα να έπαιζε παιχνίδι στο δρόμο! Η προσπάθειά του για μία απόπειρα δολοφονίας κατά του Γ. Παπαδόπουλου στην Παραλιακή προς Βάρκιζα, σαν συνεχιστής του έργου των αρχαίων Ελλήνων τυραννοκτόνων, τον έκανε γνωστό. Με ένα άλλο ατύχημα-δολοφονία αποχαιρέτησε ο ίδιος την ζωή…

Τριάντα χρόνια από το Πολυτεχνείο και εικοσιοχτώ από τη δολοφονία του Αλέκου Παναγούλη μας βρισκόμαστε υποταγμένοι σε μία καινούργια ιδιότυπη ανελεύθερη διακυβέρνηση. Τη δικτατορία των χρεών και της τραπεζοκρατίας, όπου λόγο έχουν πρώτα οι οικονομικοί δείκτες και μετά οι άνθρωποι. Ο λαός μας στενάζει για μία ακόμα φορά και η τιμή της χώρας μας, ξεπουλιέται φθηνά σε ευρωπαϊκά σαλόνια.

Η ελευθεριακή μνήμη κατήντησε χίμαιρα και ο λαός μας χωρίς παιδεία, κατήντησε να στηρίζει το φασισμό και να θεωρεί πως επί του επτάχρονου τυραννικού καθεστώτος ζούσαμε καλύτερα. Και πώς να μην το θεωρεί όταν οι αγώνες και οι άνθρωποι όπως ο Αλέκος Παναγούλης, έχουν οδηγηθεί στη λήθη, έχουν περιθωριοποιηθεί και τη θέση τους δώσανε σε σαλονάτους «αγωνιστές». Όταν μετά τη λεγόμενη μεταπολίτευση αυτοί που επικράτησαν ήταν οι συνεργάτες του φασιστικού καθεστώτος, όπως έγινε και με τους δωσίλογους μετά την απελευθέρωση.

Η Ελευθερία είναι πάνω από όλα καθήκον. Πάνω από δικαίωμα είναι ΚΑΘΗΚΟΝ. Για αυτό η Δημοκρατία είναι το πιο δύσκολο πολίτευμα. Γιατί απαιτεί πολίτες που απολαμβάνουν να αγωνίζονται για αυτό και να εξοστρακίζουν τους κινδύνους. Δυστυχώς όμως πια αντί να τους εξοστρακίζουν τους ψηφίζουν. Ο αγώνας του Αλέκου δεν έχει βρει δικαίωση όσο η Δημοκρατία σε αυτή τη χώρα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Σκοπός θα πρέπει να είναι να καταπολεμήσουμε τον φασίστα που κρύβουμε μέσα μας. Να απαλείψουμε τον εφυσηχασμένο πολίτη όπου και αν βρίσκεται. Να γίνουμε όλοι ενεργά μέλη αυτής της κοινωνίας. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να αντρέψουμε όσους μας καταδυναστεύουν. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να φέρουμε την πραγματική Δημοκρατία, για την οποία και σκοτώθηκε ο Αλέκος. Αγώνα για τον οποίο δολοφόνησαν τον Αλέκο.

Τον φοβούνται, μας φοβούνται, αρκεί να το καταλάβουμε.

 Η οικογένεια του Αλέκου Παναγούλη, οι συναγωνιστές του, η Ε.ΔΗ.Κ. κι η Ε.ΔΗ.Ν. σας προσκαλούν στο ετήσιο μνημόσυνο του αγωνιστή του Αντιδικτατορικού αγώνα Αλέκου Παναγούλη, το οποίο θα τελεστεί στο Α” Νεκροταφείο Αθηνών, την Τετάρτη, 1η Μαΐου, στις 12:00 το μεσημέρι.

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha