(Εκτιμήσεις της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου επί των πολιτικών εξελίξεων)

Αθήνα, 19.3.2015

            Η διάθεση υπερβολής αλλά και ο βαθύτατος διχασμός στα όρια εμφύλιας αντιπαράθεσης, είναι το αγαπημένο παιχνίδι της πλειονότητας των συμπολιτών μας για κάθε ζήτημα που απασχολεί τον δημόσιο βίο της Χώρας.

 

Οι Ριζοσπάστες Μεταρρυθμιστές της Ε.ΔΗ.Κ. έχουμε μάθει σε πιο ψύχραιμες αποτιμήσεις των γεγονότων. Σχολιάζοντας την πορεία των διαβουλεύσεων με τους ευρωπαίους εταίρους μας, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας που μετά από 30 χρόνια βρέθηκε Κυβέρνηση να διαπραγματευτεί επί της ουσίας στις Βρυξέλλες.

 

Είναι προφανές ότι οι προσεχείς μήνες θα κυλήσουν μέσα σ” ένα σκληρό κλίμα αντιπαράθεσης και προτάσεων εκατέρωθεν με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Ας είμαστε ειλικρινείς, η Χώρα είναι κατεστραμμένη, πλήρως αντιπαραγωγική και φοροδιαφεύγουσα, με αράχνες στα ταμεία της, ως αποτέλεσμα της χρόνιας παθογένειας της εναλλαγής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη διακυβέρνησή της. Με αυτά τα δεδομένα δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον έντιμο συμβιβασμό με τους εταίρους μας, για μία νέα Συμφωνία με όρους μεγαλύτερης κοινωνική ευαισθησίας και έλεγχο που θα σέβεται αυτή τη φορά τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού και την ίδια την Ελληνική Δημοκρατία.

 

Το ερώτημα δεν είναι αν θα υπάρχει νέο πρόγραμμα στήριξης, αλλά εάν η παρούσα Κυβέρνηση θα σπάσει τους δεσμούς με το οικονομικό, πολιτικό, ποδοσφαιρικό και κάθε λογής παρακράτος και θα θέσει έτσι σε κίνηση την ελληνική οικονομία. Σήμερα δεν διαφαίνονται τέτοιες προοπτικές, αλλά θα ήταν άδικη μια πρόωρη κριτική πριν συμπληρωθούν οι περιβόητες 100 ημέρες διακυβέρνησης.

 

Οι Ριζοσπάστες Μεταρρυθμιστές της Ε.ΔΗ.Κ. συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι μόνον λεκτικά αλλά και με προτάσεις και αναμένουμε τις εξελίξεις.

(Γραφείο Τύπου Ε.ΔΗ.Κ.)

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha