Αθήνα, 3/7/2015

Το Εθνικό Συμβούλιο της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου στη σημερινή ( 2.7.2015 ) έκτακτη Σύνοδό του αξιολόγησε τις πολιτικές εξελίξεις και το ερώτημα του Δημοψηφίσματος.

Η Ε.ΔΗ.Κ. έχει πάγια θέση υπέρ των Δημοψηφισμάτων, ως θεσμό μέσω του οποίου οι πολίτες αποφασίζουν απευθείας. Κρίνουμε επομένως, συνολικά, θετικά τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Παρά τις επιφυλάξεις μας για τις συνθήκες διεξαγωγής του και την άγρια κομματική εκμετάλλευση στην οποία έχει εκτεθεί, το σύνολο των πολιτών θα ψηφίσουν με γνώμονα το καλύτερο αύριο της χώρας και, τη Δευτέρα το πρωί, ενωμένοι, θα ατενίσουμε την επόμενη μέρα – η οποία θα είναι δύσκολη ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Είναι προφανές πως η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών δεν επιθυμεί τη συνέχιση της λιτότητας και την ανισότιμη αντιμετώπιση της Χώρας από την ηγετική ομάδα της Ε.Ε. Επίσης, για την Ε.ΔΗ.Κ. δεν τέθηκε ούτε τίθεται, σε καμία περίπτωση, εν αμφιβόλω η θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το σκληρό πυρήνα της.

Επιθυμούμε  όμως τη στροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια δημοκρατικότερη διαδικασία λήψης των αποφάσεών της, σε μια Ευρώπη της Αλληλεγγύης και του Πολιτισμού. Η παράδοση στις ορέξεις των αγορών και η έλλειψη διάθεσης προστασίας των αδυνάτων δεν μπορεί να μας εκφράζει.

Με κριτήρια τις παραπάνω σκέψεις, καλούμε τον Ελληνικό λαό , με ομόνοια  και σθένος, να ψηφίσει κατά συνείδηση στο Δημοψήφισμα της Κυριακής γνωρίζοντας τις δυσκολίες που θα έρθουν ούτως ή άλλως.

(Γραφείο Τύπου Ε.ΔΗ.Κ.)

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha