Με το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις έπεσαν οι μάσκες και φάνηκε ο λαϊκισμός όλων, μα όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Αυτοί που στήριξαν την εκλογή τους στην άρνηση των ιδιωτικοποιήσεων, είναι αυτοί που σήμερα τις εφαρμόζουν αναφανδόν. Αυτοί που τις ήθελαν πριν και κατηγορούντο από τους προηγούμενους ως δοσίλογοι, σήμερα είναι πολέμιοι του ίδιου τους του εαυτού!

Ο καθένας κατηγορεί ασύγχρονα τον άλλον, για ξεπούλημα ασυνέπεια και λαϊκισμό, και ο πολίτης παρακολουθεί έκπληκτος το θέατρο του παραλόγου!

idotikop

H Kοινωνία Αξιών και η Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις για το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων:

Α. Όλη η περιουσία του δημοσίου θα πρέπει να καταγραφεί και να τιτλοποιηθεί για να μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους, με εξαίρεση την ΕΥΔΑΠ καθώς και την ηγετική θέση που πρέπει να διατηρήσει η ΔΕΗ στην αγορά, και τις υπηρεσίες υγείας, υπηρεσίες για τις οποίες θα υπάρξει μεγάλο κοινωνικό κόστος αν δοθούν σε λάθος χέρια.

Β. Επίσης η χρονική διάρκεια παραχώρησης δεν μπορεί να είναι 99 χρόνια, γιατί μία τέτοια συμφωνία είναι αποικιοκρατικού στυλ.
Οι συμβάσεις και οι όροι τους θα πρέπει να μπορούν να αναθεωρούνται και να ανανεώνονται κάθε 25-30 χρόνια, και να υπάρχει η πρόβλεψη καταγγελίας της σύμβασης εάν δεν πληρούνται οι δεσμεύσεις που θα αναληφθούν, αλλιώς οι συμφωνίες θα είναι καταχρηστικές εις βάρος του δημοσίου και ολόκληρου του Ελληνικού λαού που είναι ο ιδιοκτήτης.

Κύριοι της κυβέρνησης, δεν είμαστε αποικία, ούτε σας έχουμε δώσει τέτοια εντολή!

Στέλιος Φενέκος Πρόεδρος Κοινωνίας Αξιών
Σταύρος Καράμπελας Πρόεδρος Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha