kaedik

Τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύθηκε ότι υπάρχει συμφωνία της Ελλάδος με την Γερμανία για μεταφορά 3.000 προσφύγων στην Κρήτη (κρίθηκαν υπεράριθμοι στην Γερμανία), στα πλαίσια των προβλέψεων της συνθήκης “Δουβλίνο ΙΙΙ”.

Στην συνέχεια ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού Συντονιστικού Οργάνου Γ.Κυρίτσης διέψευσε δημόσια την είδηση και ο Αναπλ. Υπουργός Μεταν. Πολιτικής Γ. Μουζάλας δήλωσε κατηγορηματικά:

“Τα σενάρια είναι ψευδέστατα και εκ του πονηρού. Προσπαθούν να δημιουργήσουν πανικό και πρόβλημα στη σχέση μας με την Ευρώπη και με αυτή την έννοια τα χαρακτηρίζω και αντιπατριωτικά! Δεν υπάρχει ούτε ψήγμα αλήθειας”.

Ας δούμε όμως και ας αξιολογήσουμε τα στοιχεία που υπάρχουν:
1. Την μεταφορά 3.000 μεταναστών από την Γερμανία επιβεβαίωσε δημόσια ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς (λέει ψέματα;)

2. Σύμφωνα με τον γραμματέα πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, 3.000 πρόσφυγες θα μεταφερθούν αρχικά από συνολικά 5.000 που θα μεταφερθούν στο νησί. (Τι λέει η ΝΔ για αυτό;)

3. Ταυτόχρονα προκλήθηκε σύσκεψη του κ. Μουζάλα με τους δημάρχους Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου, μαζί με τον Περιφερειάρχη, όπου ετέθη το θέμα μεταφοράς στην Κρήτη, σε τέσσερα κέντρα φιλοξενίας, περίπου 2.000 προσφύγων και μεταναστών, μετά τη λήξη της τουριστικής σεζόν, τον Νοέμβριο.

H Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου (Ε.ΔΗ.Κ.) και η κοινωνία αξιών ερωτούμε τον κ. Μουζάλα:

1. Υπάρχει συμφωνία με την Γερμανία για μαζική επαναπροώθηση στη χώρα μας μεγάλου αριθμού προσφύγων μεταναστών (μερικές χιλιάδες), διότι κρίθηκαν υπεράριθμοι στη Γερμανία, σε μία κάκιστη εφαρμογή της συνθήκης “Δουβλίνο ΙΙΙ”;

2. Εάν υπάρχει πότε θα ξεκινήσει αυτή; Μαζικά η περιοδικά σε μικρούς αριθμούς, για να μην προκληθεί δημόσια κατακραυγή;

3. Η Ελλάδα υφίσταται ήδη μεταναστευτική κρίση, αναλογικά πολύ μεγαλύτερη της Γερμανίας. Εάν είναι υπεράριθμοι στην Γερμανία στην Ελλάδα τότε τι είναι; (Μήπως εγκλωβιστήκατε με το να δηλώνετε μικρότερα νούμερα προσφύγων από την πραγματικότητα, για εσωτερική κατανάλωση;).
– Η μαζική και όχι εξατομικευμένη επαναπροώθηση, παραβιάζει βασικές αρχές των διεθνών συνθηκών.
– Η αρχή της αναλογικότητας που αποτελεί καθοριστική αρχή για την συνοχή της ΕΕ πετάχτηκε καιροσκοπικά στα σκουπίδια.

4. Εάν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο γιατί δεν επικαλούμαστε την μεταναστευτική κρίση που έχει περιέλθει η χώρα μας λόγω των τεράστιων αριθμών εισερχομένων, και να ανακαλέσουμε την εφαρμογή συγκεκριμένων προβλέψεων της συνθήκης;
– Συνεπικουρεί σε αυτό ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανέστειλαν την εφαρμογή προβλέψεων των συνθηκών με το πρόσχημα της μεταναστευτικής κρίσης, του μεγάλου αριθμού και των προβλημάτων διαχείρισης.
– Μέχρι τώρα μας κατηγορούσαν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών-προσφύγων και τώρα τους επαναπροωθούν μαζικά στην χώρα μας; Αυτό κι αν είναι φαρισαϊκό και εξόχως αντιφατικό με τις υπάρχουσες προβλέψεις της συνθήκης του Δουβλίνου.

5. Τελικά, μήπως οι πρόσφυγες-μετανάστες από την Γερμανία θα έλθουν μεν στην Ελλάδα, πλην όμως με βάση τα συγκοινωνούντα δοχεία θα μεταφερθούν άλλοι πρόσφυγες-μετανάστες στην Κρήτη για να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις, να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια και η υποχωρητικότητα της κυβέρνησης και να διαψευσθεί αισχρά η πραγματικότητα;

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha