edik

Αθήνα, 20.5.2019

Η ΕΔΗΚ, νόμιμη διάδοχος της μεγάλης ιστορικής παράταξης του Κέντρου, αν και ηττημένη από τους λαϊκιστικούς ριζοσπαστισμούς της μεταπολίτευσης, παραμένει ζωντανή και δεν έχει πάψει να παίρνει θέση σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έλαβαν χώρα μετά την έξοδό της από τη Βουλή το 1989.

Θιασώτρια της συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΟΚ και πολιτικός φορέας που έχει από νωρίς κατατάξει την ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης μεταξύ των θεμελίων της ιδεολογίας της, κρίνει ως κρισιμότατη τη φετινή αναμέτρηση για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην εθνοκρατική εσωστρέφεια που δεν απέχει πολύ από το να μετατραπεί σε γάγγραινα για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και με τις δυνάμεις της «νέας αντίδρασης» να συναντώνται πανηγυρικά στην πρωτεύουσα του ιταλικού βορρά, το Κέντρο ενστερνίζεται και αντιτάσσει τη ρήση του Προέδρου Μιτεράν:

«Η προώθηση των αξιών της πατρίδας μας θα γίνει μέσα στην Ευρώπη και μέσω της Ευρώπης».

Θεωρώντας ότι το «έλλειμμα Ευρώπης» θεραπεύεται μόνο με «πλεόνασμα Ευρώπης», η ΕΔΗΚ συμπαρατάσσεται με τις δυνάμεις εκείνες που αρνούνται να ξεχάσουν τις ιστορικές συμφορές που προκάλεσε στο παρελθόν η διαίρεση και απαιτούν δραστικά βήματα προς την ευρύτερη δυνατή ένωση, με μεγαλύτερη κοινωνική δοσολογία και υιοθεσία των υγιών πατριωτισμών που συμβαδίζουν με τη λογική της ισχύος εν τη ενώσει.

Ας μην ξεχνάμε ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης είναι το μέγιστο γεγονός από την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Ο πλέον ειρηνόφιλος πατριωτισμός και κοινή συνισταμένη των δυνάμεων της λογικής, ήταν και παραμένει αυτός της κοινής προκοπής, δηλαδή ο ευρωπαϊκός πατριωτισμός. Στην ανάπτυξη ενός τέτοιου νέου ελληνικού πατριωτισμού, η ΕΔΗΚ είναι ταγμένη να συνεισφέρει.

Στο διάστημα που προηγήθηκε, οι επαφές του Προέδρου του κόμματος, κ. Σταύρου Καράμπελα, με τις ηγεσίες άλλων κομμάτων του ευρωπαϊκού τόξου δεν καρποφόρησαν, αφού αυτές δεν κατανόησαν ότι η συνεργασία οφείλει να σέβεται την αρχή της ισοτιμίας έστω και αν δεν υπάρχει ισοδυναμία. Επιπλέον δεν αντιλήφθηκαν πως το ειδικό βάρος ενός φορέα (με όχι πολυάριθμα, αλλά καταξιωμένα -κοινωνικά και εργασιακά- στελέχη, με καθάρια δημοκρατική συνείδηση) με όνομα βαρύ όσο και η ιστορία του, ισοδυναμεί για τους δημοκρατικούς μας θεσμούς με διάγνωση άκρας υγείας.

Χωρίς πικρίες, η Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου, μη δυνάμενη να επωμισθεί το κόστος της αυτόνομης συμμετοχής στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καλεί τους Έλληνες Ευρωπαίους πατριώτες να επιλέξουν, με γνώμονα τη συνείδησή τους, το καταλληλότερο φιλοευρωπαϊκό ψηφοδέλτιο.

Είναι μόνο αυτή, η αυτόνομη εσωτερική δύναμη που κάνει τον εκλογέα ωφέλιμο στη λειτουργία του πολιτεύματος και στη διευκόλυνση της προόδου. Είναι αυτή ακριβώς η δύναμη που κρατάει ζωντανή, δυναμική και ανένδοτη την ΕΔΗΚ, υπερασπίστρια της ουσίας της πολιτικής.

(Γραφείο Τύπου Ε.ΔΗ.Κ.)

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha