Ο Πρόεδρος της Ε.ΔΗ.Κ. καλεί τον πρωθυπουργό να τολμήσει

Ο Πρόεδρος της Ε.ΔΗ.Κ. Καθηγητής Νεοκλής Σαρρής απέστειλε στον Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή την ακόλουθη επιστολή:  

«Όπως θα έχετε πληροφορηθεί ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Ζακ Σιράκ, ανήγγειλε την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, και την εξαγγελία του αυτή επέλεξε να την κάνει την 14 Ιουλίου ημέρα της Εθνικής εορτής των Γάλλων. Προσέθεσε έτσι την χώρα του στην Βρετανία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Δανία και Τσεχία, κράτη μέλη της Ένωσης, που θα προσφύγουν σε Δημοψήφισμα.

Νομίζουμε ότι το επίπεδο του πολιτισμού μας, αλλά και η παιδεία του Ελληνικού λαού του επιτρέπουν για τόσο σημαντικά ζητήματα –όπως προβλέπει και το Σύνταγμα άλλωστε- να αποφασίζει μόνος του, χωρίς την διαμεσολάβηση των Αντιπροσώπων του.

Είναι βέβαιον απολύτως ότι οι συμπολίτες μας διαπνέονται από φιλοευρωπαϊκά αισθήματα και αισθάνονται ιδιαίτεροι ως Έλληνες μεν, αλλά πλήρη μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας, επομένως δεν θα πρέπει να σας φοβίζει ενδεχόμενη απόρριψη του Ευρωπαϊκού Συντάγματος σε ένα δημοψήφισμα στην χώρα μας.

Το Πασοκ κατά την εικοσαετία της διακυβέρνησης του τόπου από αυτό, προχώρησε σε σειρά τραγικών επιλογών –αδικώντας ίσως και τον εαυτό του- σε όλους τους τομείς του δημόσιου και ιδιωτικού βίου, που όμως δεν είναι ο σκοπός αυτής της επιστολής να υπομνήσει, αλλά ανάμεσα σε αυτά τα λάθη είναι και οι δύο συνταγματικές αναθεωρήσεις που πραγματοποίησε, το 1986 και το 2000. Όπου η μεν πρώτη προκάλεσε σύγχυση στην διάκριση των εξουσιών μετατρέποντας την Δημοκρατία μας σε πρωθυπουργοκεντρική, η δε δεύτερη -χωρίς προσανατολισμό- απώθησε στο μέλλον την δυνατότητα μιας ουσιαστικής αναβάθμισης και μεταρρύθμισης του πολιτεύματος.

Μιας μεταρρύθμισης, που δεν θα μπορούσε να είναι σε άλλη κατεύθυνση από αυτήν της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας με την αναβάθμιση του πολίτη και την εξέλιξη της σε μία πιο άμεση μορφή. Κύριο χαρακτηριστικό της Άμεσης Δημοκρατίας είναι φυσικά και το Δημοψήφισμα και κυρίως η δυνατότητα ενός συνόλου πολιτών να το προκαλούν, πέρα από την κυβερνητική επιλογή.

Δυστυχώς με τις σημερινές Συνταγματικές προβλέψεις, μόνον εσείς μπορείτε να το προκαλέσετε, για το καλό της Δημοκρατίας μας και για μια πορεία αναβάθμισης και αλλαγής του τρόπου συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, σας καλώ να τολμήσετε!»

(Γραφείο Τύπου Ε.ΔΗ.Κ.)

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha