«Μην αφήνετε τον εαυτό σας να παρασύρεται από δόγματα»
Αλέκος Παναγούλης
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο
Η φετινή Πρωτομαγιά είναι ίδια μέρα με την Ανάσταση. Για τους χριστιανούς κάθε Ανάσταση συμβολίζει την Ελπίδα, και για την Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου κάθε Πρωτομαγιά συμβολίζει την Ελπίδα.
Με την Ελπίδα ως κοινό παρονομαστή, φέτος ελπίζουμε για μια Ελευθερία, διαφορετική από όλες τις υπόλοιπες. Ο αγώνας κατά του «αόρατου» εχθρού, ο οποίος έχει στερήσει τη ζωή σε 10.381 συμπολίτες μας, με βασικούς αγωνιστές το ιατρικό προσωπικό της χώρας μας, και την πλειοψηφία των πολιτών που με κοινωνική συνείδηση υπομένει τους περιορισμούς, αλόγιστους ενίοτε.
Αυτήν την Πρωτομαγιά μαχόμαστε όλοι μαζί, για ένα καλύτερο αύριο για τους συνανθρώπους μας, ώστε να μπορέσουμε σύντομα να αγκαλιαστούμε με τους αγαπημένους μας.
Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει στην δυσάρεστη θέση να παρακολουθούμε τους αναθεωρητισμούς της «αόρατης» χείρας της αγοράς να απειλεί εργατικά και δημοκρατικά κεκτημένα του 19ου αιώνα.
Ας μην αφήνουμε τον εαυτό μας να παρασύρεται από τα δόγματα, όπως θα έλεγε και ο Αλέκος Παναγούλης και ας παλέψουμε, για να μικρύνει ο κύκλος του απρόσωπου θανάτου εντός των ΜΕΘ των νοσοκομείων και εντός της οικονομικής ανέχειας.
Ας παλέψουμε γιατί όπως συνήθιζε να λεει ο Αλέκος «η Ελευθερία περισσότερο από δικαίωμα είναι καθήκον».
Το μνημόσυνο της Οικογένειας και των Συναγωνιστών του θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι στο μνήμα του στο Α’ νεκροταφείο.

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha