Συμπληρώνονται αύριο 13 Αυγούστου, 42 χρόνια από τον Αύγουστο του ‘68 όταν ο Αλέκος Παναγούλης αποπειράθηκε να
γίνει τυραννοκτόνος, κερδίζοντας την αναγνώριση ότι αναμφισβήτητα είναι η κορυφαία μορφή της Αντιδικτατορικής Αντίστασης.

Ο ένας που με την πράξη του εκδήλωσε τα συναισθήματα ενός ολόκληρου λαού.

Σήμερα μια πένθιμη διάθεση κυριαρχεί τα συναισθήματα των πολλών, και η διαχείριση της χώρας έχει παραδοθεί σε δυνάστες ξένους, αλλά στη Δημοκρατία δεν χωράνε βόμβες, απαιτείται δημιουργική ανατροπή.

Ο δρόμος είναι δύσκολος για τα μεγάλα και ο Έλληνας δεν δέχεται άλλες αυθεντίες εκτός ίσως από τον ίδιο του τον εαυτό. Ας στοχεύσουμε στα μικρά τότε, ας κατεβούμε στη γειτονική πλατεία και ας την απαλλάξουμε από το βάρος των ναρκωτικών, που σκοτώνουν την ελπίδα, ας κάνουμε με δράσεις το περιβάλλον γύρω μας πιο ωραίο.

Ας πετύχουμε να αποτελέσουμε εμείς οι ίδιοι πρότυπα ζωής για τους γύρω μας, αποκρούοντας κάθε ρουσφέτι και καταγγέλλοντας κάθε μορφής «λαμογιά». Ας διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια που με έχουν στερήσει οι διεφθαρμένες συμμορίες του δικομματισμού.

Αν πετύχουμε τα απλά, θα έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα μικρό χαμόγελο στον εαυτό μας και θα έχουμε γνωρίσει το διπλανό μας. Τότε ίσως οι επαναστάσεις να είναι πιο εύκολες, ειρηνικές και ουσιαστικές!

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha