H Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ) θεωρεί το εκλογικό αποτέλεσμα δικαίωση της σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου. Η συμμαχία των ριζοσπαστικών προοδευτικών δυνάμεων ήταν αυτή που επέτρεψε στο λαό να ανατρέψει το δικομματισμό, που υπήρξε η γάγγραινα της μεταπολίτευσης, διδάσκοντας πώς η άρνηση του πολιτικού “fast food” μπορεί να φέρει την αλλαγή, σε επίπεδο νοοτροπίας του πολίτη-ψηφοφόρου.

Η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος που συνεδρίασε χθες, κρίνει πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι για συνθέσεις στην κατεύθυνση που έδειξαν οι κάλπες. Σύνεση, ψυχραιμία, διαλεκτικό πνεύμα και πάνω από όλα δημοκρατικό ήθος, πρέπει να διακρίνουν τα πολιτειακά κοινοβουλευτικά κόμματα. Ο όποιος συμβιβασμός, μπορεί και πρέπει να γίνει με βάση τους διαμορφωμένους από το εκλογικό αποτέλεσμα συσχετισμούς. Είναι οι συσχετισμοί αυτοί που θα δείξουν πόσο κρασί και πόσο νερό θα έχει το μείγμα. Ο συμβιβασμός στη Δημοκρατία έχει και ρεαλισμό και επαναστατική δύναμη. Ας μην φοβόμαστε τη Δημοκρατία και ας δώσουμε στη χώρα μία υπεύθυνη κυβέρνηση από τώρα στη κατεύθυνση της ακύρωσης των μνημονίων και της κοινωνικής διάλυσης που επέφερε η συγκυβέρνηση του δικομματισμού.

Κατά τη συνεδρίαση επισημάνθηκε το ιστορικό θλιβερό της ακροδεξιάς παρουσίας στη Βουλή μαζί με το τμήμας της που έμεινε εκτός. Τόσο η το κόμμα του Κέντρου, όσο και η νεολαία του (ΕΔΗΝ – Νεολαία του Αλέκου Παναγούλη), εστιάζουν στο εξής στην υπεράσπιση της Δημοκρατίας με εκστρατεία αποκάλυψης της ναζιστικής αυτής οργάνωσης. Θλίψη μας κατέχει για τη βλακώδη άγνοια των ανεύθυνων 432.000 που έβαλαν το ναζισμό στο ναό της Δημοκρατίας.

Ο Αγώνας για Δημοκρατία και Ελευθερία συνεχίζεται!

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha