Από το Γραφείο Τύπου της Ε.ΔΗ.Κ. εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου

Η παγιωμένη τακτική της κυβέρνησης και των φερεφώνων της να κάνουν το άσπρο μαύρο έχει γίνει από καιρό εξοργιστική. Τελευταίο κρούσμα, η διαστρέβλωση του νοήματος της ομιλίας του βουλευτή Στάθη Παναγούλη, στον οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, καταλόγισαν… απειλές για λιντσάρισμα βουλευτών.

Εκτός από την περίπτωση που κάποιος έχει πρόβλημα κατανόησης της ελληνικής γλώσσας, η παρότρυνση του βουλευτή Στάθη Παναγούλη, ήταν ακριβώς η αντίθετη. Ο βουλευτής απευχήθηκε το λιντσάρισμα και ευχήθηκε να λειτουργήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί μιας συντεταγμένης πολιτείας και οι πολιτικοί φερόμενοι ως υπεύθυνοι για τα δεινά της χώρας μας, να κριθούν από την ελληνική δικαιοσύνη, της οποίας μέρος αποτελούν τα ειδικά δικαστήρια.

Την παραπομπή στη δικαιοσύνη θα έπρεπε να την αποζητά και το πολιτικό σύστημα, προκειμένου το παλλαϊκό αίτημα για ανεύρεση και τιμωρία των υπευθύνων να ικανοποιηθεί θεσμικά.

Με βάση τα παραπάνω, αδυνατούμε πραγματικά να βρούμε νόημα στη φράση του πρωθυπουργού κυρίου Σαμαρά περί «απειλής με ειδικά δικαστήρια». Από πότε μια δίκαιη δίκη συνιστά απειλή; Μήπως ο κ. Πρωθυπουργός δεν έχει εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη; Ή τι άλλο;

Πέρα όμως από τα παραπάνω, περιμένουμε διευκρινίσεις από τη βουλευτή Φωτεινή Πιπιλή για τη δήλωσή της πως ο αγωνιστής Παναγούλης αμαύρωσε την ιστορία της Ελλάδας στη Χούντα, η οποία βρίσκεται στα όρια της τήρησης του συντάγματος, ειδικά όταν προέρχεται από δημοσιογράφο που την ίδια περίοδο, είχε δική της εκπομπή στη διαβόητη Υ.ΕΝ.Ε.Δ. Διότι, στην περίπτωση όπου η βουλευτής θεωρεί μεμπτή την αντίσταση στη Δικτατορία και θεμιτή την υπηρεσία σε αυτήν, θα πρέπει να εξεταστεί η πίστη της στο πολίτευμα και η συμμόρφωση προς το βουλευτικό της όρκο.

Η Ε.ΔΗ.Κ. δηλώνει για μια ακόμα φορά την πίστη της σε ένα δημοκρατικό κράτος θεσμών και περιμένει από τους θεσμούς να λειτουργήσουν ως οφείλουν.

 

(Γραφείο Τύπου Ε.ΔΗ.Κ.)

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha