To παρακάτω κείμενο στήριξης της υποψηφιότητας Λιλλήκα υπογράφουν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ε.ΔΗ.Κ. Σταύρος Καράμπελας και ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Σταθακόπουλος.

 

Στις 22 Ιανουαρίου θα έλθει  στην Αθήνα ο Γιώργος Λιλλήκας, υποψήφιος  για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 17 Φεβρουαρίου . Όπως είναι γνωστό, η παράταξη της οποίας ηγείται ο Λιλλήκας, με κύριο πυρήνα την ΕΔΕΚ και με συμμετοχές   Πολιτών όπως του Προέδρου της Κυπριακής Βουλής  Γιαννάκη Ομήρου ,   του Βάσου Λυσαρίδη και στελεχών του ΔΗΚΚΟ ,  έχει εκφράσει   αντιρρήσεις  στην πολιτική του απερχόμενου Προέδρου Χριστόφια για  το Κυπριακό  και συγκεκριμένα με την   πολιτική διμερών διαπραγματεύσεων  με την τουρκική πλευρά   με παραγνώριση των διεθνών θεσμίσεων ,   με παράκαμψη έως «αμνήστευση»  της τουρκικής εισβολής και κατοχής της βόρειας Κύπρου ,  με διαρκείς  μονομερείς υποχωρήσεις ,  ενδοτικότητα  και παθητική προσαρμογή στις συνεχώς   αυξανόμενες διεκδικήσεις  της τουρκικής πλευράς.

Ο  Γιώργος Λιλλήκας έχει εκφράσει την αντίθεσή του  στη λογική του  νεοαποικιακού  Σχεδίου  Ανάν , που τέθηκε στη κρίση του εκλογικού σώματος και απορρίφθηκε  με δημοψήφισμα το 2004 , ενός σχεδίου που πρόβλεπε  τη βοσνιοποίηση και κατ’ ουσίαν διάλυση της κυπριακής δημοκρατίας, που παρέκαμπτε το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» ,  έθετε ως ανώτατη πολιτειακή αρχή της Κύπρου Άγγλους δικαστές, επέβαλε ρατσιστικές διακρίσεις εις βάρος των Ελληνοκυπρίων,  καταργούσε συνολικά  την ισότητα της ψήφου μεταξύ των πολιτών και θεμελίωνε   ένα δυσλειτουργικό κρατίδιο με θεσμικές διατάξεις εξωφρενικών διαστάσεων (περίπου 40.000 λέξεων), πρωτοφανών για οποιοδήποτε συνταγματικό χάρτη της μετααποικιακής  περιόδου.

Με βάση τα παραπάνω, αλλά και με δεδομένη τη ρευστότητα στη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και τη διαρκή επιδίωξη ηγεμονικού ρόλου από τη πλευρά της Τουρκίας,  η υποψηφιότητα Λιλλήκα αποκτά μεγάλο ειδικό βάρος.

Η  επαπειλούμενη επιβολή του Μνημονίου στη Κύπρο και η  επιδίωξη  των κεντροευρωπαϊκών χωρών για την χειραγώγηση της ευρωπαϊκής περιφέρειας , συμβαδίζει με  την   αναθεώρηση  σειράς αρχών, που κυριαρχούσαν ιδεολογικά   στις  αρχές  της δεκαετίας που πέρασε : Η  «σύγκλιση των  ευρωπαϊκών οικονομιών», η  κάποτε δεσπόζουσα προβληματική  για την «ανάπτυξη της ευρωπαϊκής περιφέρειας», για την  «ευρωπαϊκή συνοχή» και άλλα ηχηρά παρόμοια, έχουν  αντικατασταθεί από τις λογικές της  Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων, της «δημοσιονομικής εξυγίανσης» και της θανατηφόρας λιτότητας.  Εξ άλλου ο στόχος της εναρμόνισης των εθνικών νομοθετικών συστημάτων έχει εγκαταλειφθεί  προς όφελος των ανά χώρα μνημονιακών θεσμίσεων, που  προωθούν  έναν οικονομικό και κοινωνικό δυϊσμό ,  καταστρεπτικό ακόμη και για την όποια  «ευρωπαϊκή συνοχή».

Οι κυπριακές εκλογές του Φεβρουαρίου μπορεί να αποτελέσουν γόνιμο ερέθισμα  για τον  προβληματισμό και τη  πρακτική της Ελληνικής Αριστεράς και των Πατριωτικών Δυνάμεων στην Ελλάδα και στη διασπορά. Απέναντι στα  μνημονιακά προσχήματα που παραλλάσσουν από χώρα σε χώρα και στις  μνημονιακές καλένδες στις οποίες παραπέμπεται η οικονομική ανάπτυξη,  απέναντι στην επιστράτευση  δεξιών και «αριστερών» διεκπεραιωτών των αντιλαϊκών  μέτρων, αντιτάσσουμε τον αγώνα του λαού στην Ελλάδα και Κύπρο για αξιοπρέπεια, δημοκρατία και προκοπή, μέσα από ένα πολιτικό πρόγραμμα εκ διαμέτρου αντίθετο με εκείνο που επιβάλλει σήμερα το ευρωπαϊκό «διευθυντήριο»

Σήμερα, στην  Ελλάδα, στην Κύπρο αλλά και σε ολόκληρη τη Νότια Ευρώπη,  Κύπρο, Νότια Ευρώπη, βιώνουμε την επιτακτική  ανάγκη μετωπικής δράσης των λαών της ευρωπαϊκής  περιφέρειας, την ανάγκη  μιας πολυδιάστατης  εξωτερικής πολιτικής  για την  διαφύλαξη της ειρήνης  στη περιοχή της Μεσογείου, τη ριζική αλλαγή πολιτικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Κύπρο.

Χαιρετίζουμε τη παρουσία του Γιώργου Λιλλήκα στην Αθήνα ως βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση και καλούμε κάθε δημοκράτη και πατριώτη να παρευρεθεί στην ομιλία του,  στις 22 Ιανουαρίου, στις 8μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής

Υπογράφουν :

ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΡΙΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ

ΓΙΩΤΑΣ ΣΤΑΘΗΣ

ΔΑΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΡΑΓΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΔΡΑΓΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΤΙΜΟΣ

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΚΑΡΑΤΑΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΑΡΟΥΜΠΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΑΤΣΙΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΑΤΣΙΟΥΛΑΣ ΤΑΚΗΣ

ΚΕΦΑΛΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΚΟΝΤΑΡΊΝΗΣ ΠΈΤΡΟΣ

ΚΟΝΤΟΣ ΜΑΝΟΣ

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΥΖΗΡΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΆΚΗΣ ΑΡΗΣ

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΜΑΓΓΑΝΙΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΜΑΝΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΜΑΡΟΥΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΑΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΕΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΜΙΑΤΙΔΗ ΧΑΡΑ

ΜΗΛΙΑΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΜΠΟΥΖΑΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

ΜΠΟΥΤΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΑΠΠΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΠΥΡΓΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΡΟΥΠΙΝΑΣ ΙΑΚΩΒΟΣ

ΣΑΓΩΝΑΣ ΦΩΤΗΣ

ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗ ΕΥΓΕΝΙΑΣ

ΣΟΥΜΠΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΣΧΙΖΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΧΟΙΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΤΑΚΑΝΤ ΑΜΙΡ

ΤΣΙΛΙΔΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ

ΤΟΥΜΑΝΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΦΑΤΟΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΧΑΡΑΚΛΙΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha