ΛΑΪΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ : ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

(η πρόταση της Ε.ΔΗ.Κ. δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτή)

Ψήφισμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ , 13-14 Απριλίου 2013

Στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στη Θράκη, με τον άμεσο  ή συγκεκαλυμμένο παραγκωνισμό  των εθνικών μας  δικαίων, με την αμφισβήτηση της διεθνούς νομιμότητας  και  με την τακτική της υποκατάστασής της από διμερείς διαπραγματεύσεις με βάση τη λογική  της ισχύος, η επαγρύπνηση της Αριστεράς και όλων των πατριωτικών δυνάμεων της χώρας αποτελεί όρο εθνικής επιβίωσης. Επί πλέον αυτή η επαγρύπνηση  συνιστά  έναν όχι αμελητέο  παράγοντα αποτροπής των  αποσταθεροποιητικών δράσεων , που  πηγάζουν από ιμπεριαλιστικές  δυνάμεις.

Σήμερα ,  Ελλάδα και Κύπρος βάλλονται από τη γερμανική νεοαποικιοκρατία, που ακυρώνει  τα προβαλλόμενα   ως βασικά   στοιχεία της ΕΕ, καθώς  εξαπολύει ολοκληρωτικό οικονομικό πόλεμο εναντίον των λαών του ευρωπαϊκού νότου. Ελλάδα και Κύπρος παραμένουν εκτεθειμένες  στις διαχρονικές πιέσεις της Τουρκίας και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων,  που δρουν  στην περιοχή. Ο αναθεωρητισμός των συνόρων από τη πλευρά της Άγκυρας , η απαίτηση  συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου,  η αμφισβήτηση της Ελληνικής ΑΟΖ   και των γεωπολιτικών συμφερόντων της χώρας μας  παρά τις προβλέψεις  του Διεθνούς Δικαίου,  η προσπάθεια  δημογραφικών  αλλοιώσεων  στην  κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο και στη Δυτική Θράκη, αποτελούν ευδιάκριτες διαστάσεις  της τουρκικής πολιτικής.

Μπροστά σε αυτούς τους κινδύνους η πατριωτική εγρήγορση των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας  με πρωταγωνίστρια την  Αριστερά, αποτελεί  ζωτική ανάγκη  και όρο διατήρησης της  ειρήνης στη περιοχή.  Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  θέτει  ως απόλυτη προτεραιότητα τη συντονισμένη δράση των ελλαδικών, κυπριακών και κατ’ επέκταση νοτιοευρωπαϊκών κινημάτων, για τη διασφάλιση της ειρήνης και την τήρηση της διεθνούς νομιμότητας. Ταυτόχρονα ,ως στοιχειώδη προϋπόθεση ρεαλισμού  μέσα στις τρέχουσες συνθήκες  οικονομικής και στρατιωτικής αποδυνάμωσης Ελλάδας και Κύπρου, η ΚΕ του  ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  θέτει το ζήτημα της ενεργοποίησης  ενός  Ενιαίου Αμυντικού και Οικονομικού Δόγματος, Ελλάδας και Κύπρου, όπως επίσης και την άμεση ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Απέναντι στην ανεύθυνη έως προδοτική  διαχείριση της τρόϊκας εσωτερικού και μπροστά  στις εθνικιστικές και ρατσιστικές πομφόλυγες  της «Χρυσής Αυγής», ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  πρωτοστατεί  σε μια κίνηση ευθύνης  για την  προάσπιση της εθνικής ακεραιότητας. Όλοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους…..

ΔΗΚΚΙ – Σοσιαλιστική Αριστερά

Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου

Ανένταχτοι Σοσιαλιστές

Ριζοσπάστες Οικολόγοι

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha