Οι πολίτες να μπορούν να προκαλούν Δημοψήφισμα ακόμα και πριν αναθεωρηθεί το Σύνταγμα
Πολιτική πρωτοβουλία της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου

Αθήνα, 15.12.2013

Η Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου προτείνει στα πολιτικά κόμματα της Βουλής να παραχωρήσουν στον Ελληνικό λαό τη δυνατότητα να προκαλεί Δημοψηφίσματα, χωρίς να υπάρξει αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο Πρόεδρος της Ε.ΔΗ.Κ. με επιστολή του στον Πρωθυπουργό, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τους Προέδρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Δημοκρατικής Αριστεράς και το Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, ζητά την αυτοδέσμευσή τους να προκαλέσουν Δημοψήφισμα σε κάθε πρόταση των πολιτών που θα συγκεντρώσει τις υπογραφές του 15% των ψηφισάντων στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, πιστοποιημένες από Δημόσια Αρχή.

Σεβόμενοι τις δεσμεύσεις του ισχύοντος Συντάγματος δεν θα μπορούν να τεθούν σε Δημοψήφισμα οι μη αναθεωρητέες διατάξεις καθώς και δημοσιονομικής φύσεως ζητήματα.

Η πρόταση αυτή της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου επιχειρεί ένα ποιοτικό άλμα για τη Δημοκρατία μας δίνοντας φωνή στους πολίτες, τους θεμέλιους λίθους και προασπιστές της.

Μέχρις ότου καταλήξουν οι συζητήσεις για την αναγκαία Αναθεώρηση του Συντάγματος, η Ε.ΔΗ.Κ. ζητά από τα πολιτικά κόμματα της Βουλής να πράξουν το αυτονόητο και να ακολουθήσουν το δρόμο πρωτοπόρων χωρών όπως η Ελβετία, η Ιταλία, οι ΗΠΑ και τόσων άλλων που εμπιστεύονται την απόλυτη εξουσία απευθείας στους πολίτες τους!

Ε.ΔΗ.Κ. – Γραφείο Τύπου

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha