Η μέρα αυτή δεν είναι κανενός. Δεν ανήκει καν στην ιστορία, όπως πολλοί λένε κάθε τέτοια επέτειο “περιστοιχισμένοι από σημαίες και γαρύφαλλα, εμπόριο κι΄ απάτη”, για να κερδίσουν ένα λεπτό φανταχτερής διασημότητας. Η μέρα αυτή ανήκει σε εκείνους που διακριτικά κάποιο Φθινόπωρο “δεν είχαν καιρό να σκεφτούν τι έμελλε το αύριο, παρά μόνο να ζήσουν και να σκεφτούν ελεύθεροι”. Σε όλους εκείνους που κράτησαν στα χέρια τους μια μόνο στιγμή, που σημαδεύτηκε όμως με τη σφραγίδα της αιωνιότητας. Που “στάθηκαν τυχεροί που τους έλαχε”, έτσι απλά. Που ξύπνησαν ένα φθινοπωρινό πρωινό για “να αστράψει το όραμα, να φωτιστεί η ύπαρξή τους για να πάρει φωτιά ο κόσμος” Σε εκείνους που άγνωστο το γιατί και το πώς, “γαντζώθηκαν στα κόμματα και άλλοι στο σπιτάκι τους για πάντα…”. Στη “θράκα εκείνη που έγινε το άλλοθι κι η ελπίδα ενός ολόκληρου λαού” στη “φωτιά που φώτισε τα βλέμματα και τις καρδιές τους και που συνεχίζει να πυρώνει την ύπαρξή τους”. Ανήκει και σε όλους εκείνους που τριάντα χρόνια μετά συνεχίζουν να εξεγείρονται διεκδικώντας ένα κομμάτι γης για να στήσουν ένα διαφορετικό κόσμο.

Ανήκουμε πλέον οι περισσότεροι στην ΕΔΗΚ σε μια γενιά ανθρώπων που μεγαλώσαμε στη σκιά ενός έπους, όχι τόσο μακρινού ώστε να διδασκόμαστε διεξοδικά γι΄ αυτό στα σχολικά θρανία αλλά αρκετά κοντινού ώστε να έχουμε ζήσει την αύρα μα και το σύννεφο που άφησε στο διάβα του. Μια γενιά που χωρίς να έχει ματώσει η ίδια τα ιστορικά της αμπέχονα, χωρίς τη ταυτότητα του ήρωα ή απλά του αγωνιστή, έδωσε το δικό της παρόν κάθε φορά, την ίδια εκείνη ημέρα, που ο κόσμος έβγαινε στο δρόμο όχι απλά για να τιμήσει μια επέτειο, αλλά για να την ξαναδημιουργήσει.

Ο πολιτικός αυτός χώρος ασφαλώς και δεν επιδιώκει να είναι το τελευταίο οχυρό της, φιλοδοξεί όμως να αναζωπυρώσει πέρα από τη φλόγα που κρατά κρυμμένη κι –ελπίζουμε- όχι σβησμένη, η γενιά των τελευταίων “μικρών ηρώων”, του Νοέμβρη του ‘73, τη μνήμη σε όλους τους ανύποπτους μύστες ενός έπους που ξεκίνησε κάποιον Νοέμβρη τριάντα χρόνια πριν, συνεχίστηκε σε όλη τη μεταπολίτευση για να καταλήξει στο επόμενο “ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ”. Άραγε, θα υπάρξει;

Αντιπροσωπεία της Ε.ΔΗ.Κ. & της Ε.Σ.ΔΗ.Ν. με επικεφαλείς τον Πρόεδρο της Ε.ΔΗ.Κ. Καθηγητή Νεοκλή Σαρρή & τον Πρόεδρο της Ε.Σ.ΔΗ.Ν. Σταύρο Καράμπελα θα καταθέσουν στεφάνι αύριο στις 11.30.

(Γραφείο Τύπου Ε.ΔΗ.Κ.-Ε.Σ.ΔΗ.Ν.) 

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha