Πολιτική Αλητεία των Η.Π.Α.

Ο Πρόεδρος της Ε.ΔΗ.Κ. Καθηγητής Νεοκλής Σαρρής προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις με αφορμή την τραγική εξέλιξη στο θέμα των Σκοπίων:

«Είναι παράλογο για κυβέρνηση και αντιπολίτευση να επιρρίπτουν ευθύνες η μία στην άλλη για τους χειρισμούς στην υπόθεση των Σκοπίων. Ο αναμάρτητος τον λίθο βάλετε. Και ο αγώνας της χώρας πρέπει να διαθέτει ενιαία φωνή, προπάντων όταν δίδεται στο εξωτερικό.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το Έθνος, μπορούμε με ομοψυχία να υποδείξουμε με το δάκτυλο την πολιτική αλητεία την οποία διέπραξε μεν η διοίκηση Μπους αλλά σε σχέδιο που μεθόδευσε και εξετέλεσε η πλέον αηδιαστική γραφειοκρατία του Σταίητ Ντιπάρτμεντ στοχεύοντας μαζί με την Ελλάδα και το κύρος και την αξιοπιστία της Ε.Ε. Ως κύριος υπεύθυνος προβάλλει ο πρέσβης στην χώρα μας των ΗΠΑ, ο οποίος λίγες μέρες πριν συνταξιοδοτηθεί και μείνει άνεργος –επιζητώντας μια κάποια απασχόληση σε ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες- φρόντισε να δείξει τα πραγματικά του αισθήματα έναντι των Ελλήνων. Θα πρέπει να γνωρίζει και αυτός και οι προϊστάμενοι πάτρωνές του ότι αυτοί ακριβώς οι Έλληνες στους οποίους στράφηκε η καταφρόνηση και το μένος του δεν θέλουν να είναι προτεκτοράτο καμιάς υπερδύναμης. Γνωρίσαμε καλά τα δεινά που επισώρευσε η χώρα του στον τόπο μας από το 1947 και εδώ, όταν ανέλαβε την κηδεμονία μας. Δεξιοί, αριστεροί, σοσιαλιστές και εμείς οι κεντρώοι πρέπει –απομονώνοντας τα μίσθαρνα όργανα της πρεσβείας, δημοσιογράφους και πολιτικούς- να ορθώσουμε το ανάστημα μας και να ανορθώσουμε την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια του ελληνικού λαού που έχει τρωθεί.

Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καταστήσει σαφές σε πολίτες και πολιτικούς του γειτονικού κράτους ότι η Ευρωπαϊκή και ΝΑΤΟική τους πορεία θα προσκρούσει στην ελληνική αρνησικυρία εάν συνεχίζουν να έχουν αλυτρωτικές βλέψεις εναντίων της χώρας μας, ιδιαίτερα με την τερατώδη παραχάραξη της ιστορικής διάστασης της Μακεδονίας ως σημαίνον και ως σημαινόμενο.

Θα πρέπει κατά την προσεχή σύνοδο της Ε.Ε. να επιδιώξουμε έκδοση σαφούς ανακοίνωσης της ότι η ενέργεια αυτή των Η.Π.Α. δεν βοηθά στην σταθεροποίηση της περιοχής.

Τέλος να ανακαλέσουμε τον πρέσβυ της Ελλάδας στις Η.Π.Α. για διαβουλεύσεις.

Αυτές τις κρίσιμες για το έθνος μας ώρες η Ε.ΔΗ.Κ. και εγώ προσωπικά είμαστε στην διάθεση του πρωθυπουργού.»

(Γραφείο Τύπου Ε.ΔΗ.Κ.)

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha