Η αντίσταση στους «κατακτητές» επίκαιρη όσο ποτέ!

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο Πρόεδρος Καθηγητής Νεοκλής Σαρρής εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Έρχονται στιγμές στην ζωή του καθενός που καλείται να πει ένα μεγάλο ναι ή ένα μεγάλο Όχι. Οι περισσότεροι προτιμούν το δρόμο του συμβιβασμού, λίγοι είναι άλλωστε οι ήρωες στην ιστορία μας. Όμως το δράμα εντείνεται όταν το δίλημμα καλείται να το απαντήσει ο κυβερνήτης ενός λαού.

Από την χρυσή εποχή του Περικλή, έχουμε φτάσει σήμερα στην εποχή όπου το μέταλλο είναι τόσο φτηνό που δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί… Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχουν κουραστεί τόσο πολύ οι πολιτικοί μας να λέγουν ναι, που το έχουν ράψει στο στήθος τους για να μην επαναλαμβάνονται στις διεθνείς συναντήσεις με τους υπερατλαντικούς «κατακτητές» ή τις συναντήσεις με τους «πελατικούς» τους συμμάχους…

Υπάρχει τόσο μεγάλη αναντιστοιχία μεταξύ λαϊκής βούλησης και εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας, που οι πολιτικοί ταγοί –των κομμάτων της Βουλής- τρέμουν να δώσουν στο λαό το λόγο, για να μην φανεί περίτρανα η γύμνια τους για το τι εκπροσωπούν, που δεν είναι άλλο από τα περιφερόμενα σαρκία τους στα τηλεοπτικά κανάλια.

Από το Όχι για την τιμή των όπλων της δικτατορίας του Μεταξά και του Βασιλιά τον Οκτώβριο του 1940, φτάσαμε στο Έπος της Αλβανίας του Ελληνικού λαού. Δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένα Όχι για την τιμή των όπλων, η καταρράκωση της αξιοπρέπειας της χώρας θα είναι εκρηκτικά ηχηρή σύντομα για την υπόθεση των Σκοπίων. Εάν οι πολιτικοί μας δεν έχουν την δύναμη να πουν το Όχι που ταιριάζει στην Ιστορία του Ελληνισμού, ας ρίξουν το βάρος στον Ελληνικό λαό, ας του δώσουν την ευκαιρία να πει την γνώμη του σε ένα Δημοψήφισμα και ας είναι βέβαιοι ότι ο λαός θα κάνει το καθήκον του, σε αντίθεση με αυτούς. Ας μην φοβούνται, δεν αρκεί ένα Δημοψήφισμα για να ξεφύγει ο λαός από την θανατηφόρα αγκάλη τους…»

(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΔΗ.Κ.)

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha