Η Ελληνική Δημοκρατική Νεολαία ( Ε.ΔΗ.Ν ) φυσικός και καθολικός διάδοχος και συμπορευτής των αρχών  της νεολαίας που προήδρευσε ο Αλ.Παναγούλης, της ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ( Ε.ΔΗ.Κ ),των ιδεών του Ελ. Βενιζέλου, του Γάλλου δημοκρατικού » κοινωνικιστή » Ζάν Ζωρές, του Δημ. Καταρτζή ( Φωτιάδη ) και της Αριστοτελικής Αρχής της μεσότητας, συναισθανόμενη το βάρος της παράδοσης που φέρει, με αφορμή την επαν-ανακάλυψη του Βωμού των 12 θεών στο τμήμα του δικτύου ΗΣΑΠ θησείο – Μοναστηράκι και την πιθανολογούμενη εκ νέου «κατάχωσή του «,αντι της αποκαταστάσεως και προβολής του, πιστεύοντας ότι εκφράζει την κοινή γνώμη δηλώνει τα εξής:

Πέραν της όποιας  καταγωγής ή/και πολιτικής τοποθέτησης, όπως έχει  ήδη κριθεί από διεθνή όργανα ( Ο.Η.Ε,  UNESCO,  Ε.Ε κ.λ.π ), τα αρχαιολογικά ευρήματα αποτελούν παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και ως τέτοια πρέπει να αποκαθίστανται άμεσα και να προβάλονται προς αγαλίαση ( αγάλομαι=άγαλμα ) και τέρψη των αισθήσεων των ανθρώπων, ιδίως δε των πνευματικών, συνδέοντας έτσι μ” ένα «υφέν » τους αρχαίους πολιτισμούς με το σήμερα σ’ένα διαχρονικό αέναο μαγικό ταξίδι της ανθρώπινης ύπαρξης και υπόστασης, όπου το χθές συνδέεται με το σήμερα και από κοινού  οδεύουν   στο μέλλον σ” ένα χωροχρονικό συνεχές.

Η κατάχωση ή ακόμα χειρότερα η καταστροφή αρχαιοτήτων, στερεί από την παγκόσμια κοινωνία την κληρονομιά της, το δικαίωμα και την χαρά της άμεσης  απόλαυσης που προσφέρει ο πολιτισμός και η όψη ενός καλλιτεχνήματος – ειδικά όταν αυτό αποτελεί μοναδικό στοχείο πολιτισμού, όπως ο Βωμός των 12 θεών των αρχαίων Αθηνών – , στο όνομα τάχα της πρακτικότητας, της οικονομίας, ή της προστασίας επ” ονόματι των μελλοντικών γενεών. «Ουδέν όμως ψευδέστερον αυτού » η σύγχρονη Πολιτεία ( εάν θέλει να έχει ενεργούς Πολίτες και όχι υπήκοους = υπό+ακούω ) είναι υποχρεωμένη εκ του θεσμικού της ρόλου, εδώ και τώρα να βρεί την καλύτερη δυνατή λύση της αποκατάστασης/ προβολής του μνημείου και της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού του ΗΣΑΠ. Αυτή είναι η εργασία και ο ρόλος της. Ο συνδυασμός και η ευκτέα λύση της εξυπηρέτησης και των δύο θεμάτων, την οποία άς αναζητήσει στην Αριστοτελική Αρχή της μεσότητας και να μην υπεκφεύγει φυγοπονώντας πως τάχα δεν υπάρχουν χρήματα ή πως πρέπει να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό. «Προφάσεις εν αμαρτία». Η Ε.ΔΗ.Ν δεν θα ησυχάσει εάν δεν βρεθεί άμεση Πολιτειακή λύση και για τα δύο θέματα ( πολιτιστικό και πρακτικό ), ενώ στηρίζει όλες τις κινήσεις του πνευματικού κόσμου και των φορέων / πολιτών που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, καταδικάζοντας απερίφραστα  οποιαδήποτε άλλη παρελκυστική ή λιγότερη των περιστάσεων πράξη των αρμοδίων.

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha