Αθήνα, 23.3.2011

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 και κυρίως το αγωνιστικό πνεύμα της, που σχετίζεται άμεσα με τα ατομικά δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και την Ελευθερία του ανθρώπου και των κοινωνιών, για άλλη μια φορά 190 χρόνια μετά είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Οι εθνικές επέτειοι και οι γιορτές μνήμης δεν είναι μνημόσυνα ούτε ευκαιρία για παρελθοντολαγνεία (περασμένα μεγαλεία και διηγώντας να κλαις), αντιθέτως είναι γιορτές αναστοχασμού, αυτοκριτικής και ώθησης με έμπνευση προς το μέλλον, σε μια αγαστή συνεργασία που το διαχρονικό αξιακό υφέν της Δημοκρατίας συνδέει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σε ένα χωροχρονικό συνεχές.

Υπό αυτήν την έννοια η Ε.ΔΗ.Κ. διατηρώντας το αγωνιστικό πνεύμα, που την διακρίνει από την πρώτη στιγμή της συστάσεώς της, τιμάει στο πρόσωπο των Αγωνιστών του 1821 όλους τους διαχρονικούς Έλληνες Αγωνιστές των εθνικών και κοινωνικών αγώνων και αισθάνεται βαθύ ρίγος που στο Πάνθεον αυτών είναι εντεταγμένος ο επανιδρυτής της νεολαίας της Αλέξανδρος Παναγούλης.

(Γραφείο Τύπου Ε.ΔΗ.Κ.)

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha