Η Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ) και η Ελληνική Δημοκρατική Νεολαία (ΕΔΗΝ) για την 35η επέτειο της απώλειας του Αλέκου Παναγούλη:

Το πολίτευμα παραπαίει. Η Δημοκρατία μας κινδυνεύει, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην 37χρονη παρούσα φάση της ιστορίας της.

Συνηθιζόταν μέχρι τώρα σε παρόμοιες επετείους να υπογραμμίζεται το στέριωμα της Δημοκρατίας. Δημοκρατία χωρίς δήμο όμως δεν μπορούσε να στεριώσει και αυτό πλέον είναι περισσότερο ορατό από ποτέ. Επί σειρά δεκαετιών, όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική, ανέξοδα απονέμαμε εύσημα στο δημοκρατικό φρόνημα του ελληνικού λαού, ζώντας την αυταπάτη ότι δήθεν ο λαός αγαπάει και ποτίζει το δέντρο της δημοκρατίας.

Αντιθέτως, ο λαός αγάπησε και πότισε τα δέντρα των εκπροσώπων που εκείνος αναδείκνυε μέσω της δημοκρατικής διαδικασίας, προσποριζόμενος όσα και όποια κέρδη μπορούσε. Εξανίστανται σήμερα εκείνοι που δεν «τα έφαγαν» μαζί με τον Αντιπρόεδρο της σημερινής κυβέρνησης, αλλά πού ήταν όταν έπρεπε να λειτουργήσουν ως ελεγκτές του πολιτεύματος και να διαμαρτυρηθούν με όλα τα θεμιτά και θεσμικά μέσα; Πού ήταν όταν έπρεπε – απλά – να συμμετέχουν;

Απλά φορούσαν τις πυτζάμες τους, όπως οι μπαμπάδες τους όταν ακούγονταν ερπύστριες και όταν οι Παναγούληδες βασανίζονταν για να σώσουν την τιμή των πυτζαμοφόρων.

H κοινωνία αυτή είναι γεμάτη «παπαδοπουλάκια» Αλέκο, σαν αυτά που έφτυνες όταν σου εισήγαν πυρακτωμένο ηλεκτρόδιο στην ουρήθρα. Και τώρα αυτοί που μετά βίας σε εξέλεξαν βουλευτή το 74’ κάνοντας τη Δημοκρατία σαν τα μούτρα τους, έχουν θράσος που φτάνει μέχρι και τη νοσταλγία της δικτατορίας.

Βγαίνουν όλοι εύκολα και καταγγέλουν επίορκους πολιτικούς την ώρα που τα βουλευτικά γραφεία παραμένουν γεμάτα από κόσμο. Λένε πως ο καλύτερος κυβερνήτης είναι ο «κανένας» και ότι αυτόν θα ψηφίσουν.

Λες και όλα αυτά τα χρόνια δεν δοκίμασαν την τύχη τους στην πολιτική έντιμοι και αξιόλογοι άνθρωποι οι οποίοι καταψηφίστηκαν, για να υπερψηφισθούν στη θέση τους τηλεοπτικοί αστέρες. Βρίσκουν μετά την εύκολη δικαιολογία της πλύσης εγκεφάλου από τα ΜΜΕ των εργολάβων. Ποιού εγκεφάλου; Ο εγκέφαλος κατά κανόνα είναι κάτι ενεργό που λειτουργεί κριτικά και οδηγεί τον πολίτη σε αποφάσεις και πράξεις ρηξικέλευθες όσο οι δικές σου Αλέκο.

Αντ’ αυτού βγαίνουν στον αφρό οι τζάμπα μάγκες του «Δεν – Δεν» που με τα λεφτά των (πολιτικών και μη)  χορηγών τους παίζουν το ρόλο των αδούλωτων και ανυπότακτων πολιτών κόντρα σε κάθε έννοια νόμου, οδηγώντας στην αυταναίρεση κάποιων δικαίων επιδιώξεων, μόνο και μόνο επειδή είναι ξεφωνημένοι οι θιασώτες τους.

Ειλικρινά ρε Αλέκο, μακάρι να είχαμε να κάνουμε με τα τανκς. Μακάρι να τα βάζαμε με τα ερπυστριοφόρα για χάρη των πυτζαμοφόρων, νομίζοντας τους τελευταίους…λαό.

Μία χώρα γεμάτη τζάμπα μάγκες είμαστε. Ίσως αυτοί που είναι τώρα πιτσιρικάδες ή αγέννητοι, χαράξουν άλλη πορεία, για ένα άλλο μέλλο,ν που ελπίζουμε να είναι προσεχές.

Στο μεσοδιάστημα, κάποιοι θα επιτελούν το ρόλο αυτών που θα τους μιλάνε για τον Παναγούλη, ο οποίος – αν βίωνε τη σημερινή πραγματικότητα – θα έβαζε βόμβες σε όλη τη χώρα, μέχρι που να μη μείνει όρθιο ούτε ένα «παπαδοπουλάκι».

Κάποιοι θα μείνουν πίσω να παλεύουν για τα βασικά, που δεν είναι – δυστυχώς – αυτονόητα και να τραγουδάνε στους επόμενους το τραγούδι των «άπλυτων» εγκεφάλων :

«Μην αφήνετε τον εαυτό σας να παρασύρεται από τα δόγματα, τις στολές, τις δοξασίες, μην αφήνετε τον εαυτό σας να εξαπατάται από αυτόν που σας κυβερνά, από αυτόν που σας υπόσχεται, από αυτόν που σας φοβίζει, από αυτόν που θέλει να αντικαταστήσει έναν αφέντη μ” έναν καινούργιο αφέντη, μην είστε κοπάδι, για το Θεό, μην καλύπτεστε πίσω από τα φταιξίματα των άλλων, να αγωνίζεστε, να σκέφτεστε με το μυαλό σας, να θυμάστε ότι ο καθένας είναι κάποιος, ένα πολύτιμο, υπεύθυνο άτομο, δημιουργός του εαυτού του, να το υπερασπίζεστε το εγώ σας, πυρήνα κάθε ελευθερίας, η ελευθερία είναι καθήκον, περισσότερο από δικαίωμα είναι καθήκον».

http://www.youtube.com/watch?v=hsoi9itleRM&feature=related

Αύριο Κυριακή 1η Μαίου στις 12 στο Α” Νεκροταφείο θα είναι το καθιερωμένο ραντεβού της οικογένειας, των συναγωνιστών και της ΕΔΗΝ.

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha