Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην Τούρκος πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ στην τουρκική ημερήσια «Μπιργκιούν», η Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου κάνει την εξής ανακοίνωση:

«Πράξεις αντιποίνων, όπως εμπρησμοί δασών κ.ά. που διέπραξαν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε ελληνικό έδαφος την περίοδο 1994-1998, δεν συνάδουν ούτε με τις σχέσεις ουσιαστικής φιλίας μεταξύ του Ελληνικού και του Τουρκικού λαού, αλλά ούτε και με εκείνες της καλής γειτονίας που υπαγορεύει ο Καταστατικός Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών.

Μολονότι έσπευσε ο Μεσούτ Γιλμάζ να ανασκευάσει, η ομολογία του για τους εμπρησμούς ελληνικών δασών από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δεν θα μπορούσε να αιφνιδιάσει παρά μόνο λίγους ανεύθυνους στον τόπο μας, ουσιαστικά την ελληνική πολιτική ηγεσία, η οποία συνεχίζει να συμπεριφέρεται αμέριμνα και αδιάφορα μετά από όσα έχουν δει το φως της ημέρας.

Οι δηλώσεις Γιλμάζ έρχονται να δικαιώσουν την ηγεσία της Ενώσεως Δημοκρατικού Κέντρου, η οποία ακούραστα προειδοποιούσε, όλα αυτά τα χρόνια, τις ελληνικές κυβερνήσεις, για τη δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στη χώρα μας. Τόσο ο Γιάννης Ζίγδης αλλά και πρόσφατα ο Νεοκλής Σαρρής έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου, για να εισπράττουν άδικους χαρακτηρισμούς. Αναρωτιόμαστε αν οι διάφοροι κονδυλοφόροι συκοφάντες θα κρυφτούν ή αν θα οχυρωθούν πίσω από την ανασκευαστική δήλωση του Γιλμάζ…

Η Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να επανεξετάσει όλες τις ύποπτες πυρκαγιές της εν λόγω περιόδου. Συνιστά δε να επεκτείνει το εύρος των ερευνών της και στη δεκαετία του 2000, κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβαν χώρα πολύνεκρες καταστροφικές πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Στο ηθικό-πολιτικό-οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει η χώρα μας, η άμεση απόδοση της δικαιοσύνης σε τόσο κρίσιμα θέματα συνιστά καλή διέξοδο στην κρίση που αντιμετωπίζουμε.

Τέλος, η Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου καλεί την πολιτική ηγεσία του τόπου να αναλάβει την πολιτική ευθύνη των πυρκαγιών, ιδιαίτερα ύστερα από τις δημόσιες καταγγελίες στρατιωτικών ότι την είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει και αυτή κώφευσε! Ευχόμαστε οι κρατούντες να αναθαρρήσουν και να θέσουν τέρμα στην ανεξέλεγκτη δράση ξένων μυστικών υπηρεσιών στη χώρα μας και, τέλος, να αποτίσουν φόρο τιμής αποκαθιστώντας έμπρακτα τα θύματα των εν λόγω πυρκαγιών.»

Γραφείο Τύπου Ε.ΔΗ.Κ.

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha