Σε συναγωνιστικό κλίμα συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από την Εύη Καρακώστα των “Ενεργών Πολιτών” και τον Γραμματέα του Συνασπισμού Δημήτρη Βίτσα, και της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου, αποτελούμενη από τον προεδρεύοντά της Σταύρο Καράμπελα, τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Σταθακόπουλο και τον Οργανωτικό Γραμματέα Γιάννη Θεοδόση.
Πέρα από το δεδομένο της κοινής και σταθερής αντιμνημονιακής προσέγγισης, εκφράστηκε η  διάθεση για τη δημιουργία προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι χρεοκοπημένο νεοφιλελευθερισμό.
Η ΕΔΗΚ αναγνώρισε την ανάγκη συσπείρωσης, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, όλων των δυνάμεων που αγωνίζονται για μια κοινωνία της ανθρωπιάς καθώς και για τη συγκρότηση μιας πολιτικής συμμαχίας που απευθύνεται στους πολίτες, τους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Αλληλοσυμπληρούμενες ήταν οι σκέψεις για αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των ασθενέστερων, δίκαιη αναδιανεμητική φορολογία, μια άλλη αντινεοφιλελεύθερη κοινωνική Ευρώπη και ένα άλλο μοντέλο παραγωγής από τους πολίτες για τους πολίτες και όχι για το κεφάλαιο.
Κοινός τόπος υπήρξε η ανάγκη ανατροπής του δικομματισμού και η διεύρυνση και εδραίωση της Δημοκρατίας, με ελάχιστη συνιστώσα την Απλή Αναλογική ως πάγιο εκλογικό σύστημα.

Γραφείο Τύπου Ε.ΔΗ.Κ. edik@edik.gr

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha