Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2012

H συγκυβέρνηση του μνημονίου και ο δοτός πρωθυπουργός, αποφάσισαν να οδηγήσουν την ελληνική κοινωνία στην εξαθλίωση και την ελληνική οικονομία σε βαθύτερη ύφεση από αυτή που βιώνουμε μέχρι στιγμής.

Το μνημόνιο δεν διασώζει την ελληνική κοινωνία και οικονομία όπως οι ύαινες του μνημονίου υποστηρίζουν αλλά αντίθετα οδηγεί με βήμα γοργό στη χρεοκοπία την πλειοψηφία των νοικοκυριών. Όσα λεφτά πάρει η Ελλάδα με το μνημόνιο θα πάνε μόνο για την πληρωμή τόκων και χρεολυσίων

Από την αρχή της κρίσης η ΕΔΗΚ υποστηρίζει ότι τα μέτρα στοχεύουν στη μείωση των μισθών και των συντάξεων, στη διάσωση των κερδών του κεφαλαίου και ότι το χρέος είναι απλά όπλο για τη μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας σε Ανατολικοευρωπαϊκά πρότυπα.

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ συμφώνησαν να οδηγήσουν τα μεροκάματα και τις συντάξεις στο επίπεδο της Ανατολικής Ευρώπης, όπως ρητά γράφεται στο νέο Μνημόνιο.

Την Κυριακή ψηφίζεται το πρώτο πακέτο εξαθλίωσης και συμφωνείται στα τέλη Ιουλίου να έρθει νέα μείωση στους μισθούς, όπως περιγράφεται στο νέο Μνημόνιο. Τα μέτρα αυτά οδηγούν σε βαθύτερη κρίση και στοχεύουν να οικοδομήσουν με νόμους ένα εργασιακό μεσαίωνα, που θα εξασφαλίζει φτηνή και απελπισμένη εργασία σε επιχειρηματίες που θα τα έχουν καλά με το πολιτικό σύστημα .

Οι ιδιωτικοποιήσεις σε νερό, ενέργεια και κοινωνικές υποδομές, η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και η ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος οδηγούν την κοινωνία σε εξαθλίωση και αποτελούν δώρο στους επιχειρηματίες ώστε βρουν νέες πηγές κερδοφορίας σε βασικά αγαθά.

Οι νέοι μας με έναν στους δύο άνεργους οδηγούνται στη μετανάστευση ή σε μισθούς χαρτζιλίκι και σε δουλειές με άθλιες εργασιακές συνθήκες.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο μόνος που έβαλε κόκκινες γραμμές ήταν ο ίδιος ο λαός με τους αγώνες του. Μαζί ζήσαμε μικρούς ή μεγάλους συγκλονιστικούς αγώνες. Τώρα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ξανά και να κάνουμε το επόμενο καθοριστικό βήμα.

Να μη ψηφιστεί το μνημόνιο της εξαθλίωσης

Ο μόνος δημοκρατικός δρόμος είναι εκλογές τώρα

Γραφείο Τύπου Ε.ΔΗ.Κ.

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha