Το σύνδρομο της Στοκχόλμης πήρε το όνομά του από ένα περιστατικό που συνέβη στη Σουηδία το 1973. Σε μία ληστεία τράπεζας, οι όμηροι τάχτηκαν με το μέρος των απαγωγέων αρνούμενοι ως και να σωθούν!

Κάτω από συνθήκες πίεσης, όπως στις περιπτώσεις απαγωγής και ομηρίας, ενδοοικογενειακής κακοποίησης, κακοποίησης θυμάτων πολέμου, παρατηρήθηκε η ανάπτυξη μιας ιδιαίτερης συμπεριφοράς του θύματος στο πρόσωπο του θύτη.

Το θύμα διακρίνει την απειλή και για να επαναφέρει την ισορροπία με πρωταρχική ανάγκη την επιβίωση αποδέχεται έως και δικαιολογεί τη συμπεριφορά του δράστη. Απομονωμένο ηθελημένα ή όχι από τον εξωτερικό κόσμο, δημιουργεί ένα δεσμό με αυτόν που η κοινή λογική υποδεικνύει να απαξιώσει. Το θύμα επικεντρώνεται στο θύτη εφόσον πιστεύει πως δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Ανεξάρτητα από την πίεση που του ασκείται, το θύμα ασχολείται μόνο με τα «καλά» στοιχεία του εξουσιαστή του. Οι έστω και ελάχιστες πράξεις καλοσύνης ή ενδιαφέροντος από τη μεριά του δράστη μεγαλοποιούνται συνειδητά από το θύμα του μέσα από την ανάγκη του εξωραϊσμού της πραγματικότητας.

Ζητώντας την επιβεβαίωση της  παραπάνω αναφοράς από ειδικούς ψυχολόγους/ ψυχίατρους  κάντε την εξής αναγωγή:

Όπου θύμα  ο  χειραγωγημένος λαός και όπου θύτης το δικομματικό πολιτικό σύστημα .

Επίσης, όπου θύμα η Ελλάδα και όπου θύτης η Μερκοζική Ε.Ε, ΔΝΤ, αγορές, τρόϊκα

Τέλος , όπου θύμα, η ανθρωπότητα και όπου θύτης το παγκόσμιο Τραπεζομονατεριστικό σύστημα και οι αγορές, που κατά κοινή πλέον ομολογία των κατεστημένων πολιτικών ( εργαλείων των αγορών ) τους έχει ξεφύγει ανεξέλεγκτα.

Συνάνθρωποι,
Η γη δεν είναι επίπεδη και ούτε είχε  δίκιο η ιερά εξέταση. Η γη είναι σφαιρική και κινείται, υπάρχει και άλλη διέξοδος, έστω και εάν τώρα δεν την πιστεύετε.

Δεν πρέπει να κάτσουμε να μας «κάψουν» για το καλό μας και μετά να μας αλείψουν λάδι !!!

Σας  προτείνω να διαβάσετε «το Σπήλαιον» του Πλάτωνα .

Όμως στις επερχόμενες εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 , την λύση απελευθέρωσης του πλανημένου και χειραγωγημένου λαού ( απλού ψηφοφόρου ) από το ψυχαναγκαστικό Σύνδρομο της Στοκχόλμης τη δίνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ , το οποίο πλέον περιλαμβάνει όλες τις προοδευτικές πατριωτικές δυνάμεις από την αριστερά και το Κέντρο ( Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου –  Ε.ΔΗ.Κ ) , το οποίο προς αποφυγή της Αριστοτελικής «Ύβρεως» και για την εξισορρόπηση των πραγμάτων έγειρε και στηρίζει ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Υποχρέωσή μας είναι να πείσουμε όλους τους απλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. που ήταν και τυχόν παραμένουν εγκλωβισμένοι  στις άγονες ρητορικές και τα φοβικά σύνδρομα του παρελθόντος, πως το συμφέρον τους ως λαός και Έλληνες πλέον είναι Αριστερά, ψηφίζοντας και στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει  μια ισχυρή προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης πέρα από το δικομματισμό  !!!

Η υπέρβαση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας προς την κοινωνία και τους ψηφοφόρους ( ότι και εάν ψήφιζαν παλαιότερα ), είναι καταλυτική και σηματοδοτεί το μέλλον. Ένα μέλλον στηριγμένο στη σύνθεση και τη δημιουργική συναίνεση.
Επιτέλους, δεν χρειάζεται να είσαι εθνικιστής για να είσαι πατριώτης, ούτε εθνοπολέμιος για να είσαι προοδευτικός. Μπορείς να είσαι και πατριώτης και προοδευτικός, όπως ο Μανώλης Γλέζος και ο αείμνηστος Αλέκος  Παναγούλης !!!

Καλή ψήφο συνέλληνες συναγωνιστές … !!!

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος είναι Γενικός Γραμματέας της Ε.ΔΗ.Κ. και υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Α” Πειραιά και Νήσων με το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha