Με αφορμή τον πλήθος υβριστικών σχολίων που δέχθηκε το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, για μια εκδρομή-παρουσίαση βιβλίου στην ιστορική Μακρόνησο, δεν μπορεί κανείς παρά να επισημάνει την ευκολία με την οποία οι διχασμοί της σύγχρονης Ιστορίας μας, έρχονται στην επιφάνεια σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Θα κρίναμε απόλυτα θετική κάθε εκδήλωση που στηρίζει την ιστορική μνήμη, χωρίς να την εμπορεύεται, με την έντονη επισήμανση ότι οι διχασμοί του παρελθόντος είναι χρήσιμοι ως παραδείγματα προς αποφυγή και όχι σαν νέες ευκαιρίες για να κρίνουμε «απόλυτες αλήθειες».

Σίγουρα σε μια τέτοια κατεύθυνση δεν βοηθούν ούτε γιορτές μίσους για την όποια άλλη πλευρά, ούτε ανέγερση νέων μνημείων που συντηρούν τους διχασμούς.

Η Κοινωνία Αξιών και η Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου, όσο μοναχικός και αν είναι ο δρόμος, θα σηκώνουν ψηλά τις σημαίες της Ενότητας και του Διαλόγου.

Στέλιος Φενέκος Πρόεδρος Κοινωνίας Αξιών
Σταύρος Καράμπελας Πρόεδρος Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha