Τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να ενημερώνονται για τα στοιχεία επί της πορείας της οικονομίας ή υφίστανται ένα είδος πλύσης εγκεφάλου στα κομματικά γραφεία και αρνούνται να δουν την πραγματικότητα για την οικονομία της χώρας. Ειδικότερα:

1. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να «βγει στην αγορά» το 2017. Για να μπορέσει όμως να το καταφέρει, θα πρέπει οι αποδόσεις των ομολόγων να υποχωρήσουν ώστε να μπορούν να θεωρηθούν ως βιώσιμα για τον δανεισμό. Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα εξέδωσε πενταετή ομόλογα με επιτόκιο 4,95% το 2014, ενώ σήμερα, μετά την περήφανη και αποτελεσματική οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύονται στο 7%.

2. Η ΕΚΤ θέλησε να επαναφέρει το «waiver» στα ελληνικά ομόλογα, κάτι που θα έδινε τη δυνατότητα στις τράπεζες να έχουν πρόσβαση σε φθηνή χρηματοδότηση.
Όμως η επιστολή που έστειλε ο κος Τσακαλώτος στην ΕΚΤ, αρνούμενος να αποδεχθεί τις μεταρρυθμίσεις που ο ίδιος και η κυβέρνηση συμφώνησαν λίγες μέρες πριν, επικαλούμενος λόγους εσωτερικής συνοχής της κυβέρνησης, ηταν ο λόγος για τον οποίο ο κος Ντραγκι μετέθεσε την τελική απόφαση μέχρι το επόμενο Eurogroup. Κόστος μέχρι τότε, περίπου 68 εκατομμύρια για τις τράπεζες και την οικονομία.

3. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ) του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, η συνολική αξία των εξαγωγών στο α΄ τρίμηνο του 2016 είναι μειωμένη κατά 9,3% (στα 5,61 δισ. ευρώ από 6,19 δισ. στο α΄ τρίμηνο του 2015).

4. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), στις αρχές του χρόνου, οι διαγραφές κάθε μορφής επιχειρήσεων ανήλθαν στις 15.409, ενώ οι εγγραφές, η ίδρυση νέων επιχειρήσεων, ήταν 12.424, που αποτελεί το χειρότερο ρεκόρ των τελευταίων 10ετιών.

4. Επίσης διαπιστώθηκε αύξηση του κόστους εργασίας, παρά τις μειωμένες αποδοχές, εξαιτίας της πτώσης της παραγωγικότητας που προέκυψε από τις ατέρμονες και ανεπιτυχείς διαπραγματεύσεις που καθήλωσαν την Ελληνική οικονομία, όπως κατέγραψε ο ΟΟΣΑ για το 2015.

Η Ανταγωνιστικότητα δηλαδή της Ελληνικής οικονομίας και η επιχειρηματικότητα επιδεινώθηκαν σημαντικά τον χρόνο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, σε σχέση με το 2014.

Και αυτοί συνεχίζουν να ψεύδονται ανεύθυνα, παραποιώντας ή απαξιώνοντας τα στοιχεία, χωρίς ντροπή και σεβασμό προς τους πολίτες.

Κοινή Ανακοίνωση Κοινωνία Αξιών – Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου

 Υποβολή Απάντησης

(required)

(required)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις HTML ετικέτες και στοιχεία: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

   
© 2012 Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου Suffusion theme by Sayontan Sinha